Göz Çevresi Kırışıklıklarını Gidermenin Püf Noktaları

Yaş aldıkça ciltte gözde görülür ölçüde değişimler yaşanmaya başlar. Bu değişimler göz altı ve göz çevresindeki kırışıklıklar gibi kendini belli eder. Göz altı kırışıklıklarından kurtulmanın yollarını arıyorsanız haberimize göz atabilirsiniz. İşte göz çevresi kırışıklıklarını gidermenin püf noktaları…

27.02.2020-11:10 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-10:56) Göz Çevresi Kırışıklıklarını Gidermenin Püf Noktaları

Cildiniz yaşlandıkça doğal olarak daha az elastik ve daha kırılgan bir hal alır. Buna karşılık, azalan yağ üretimi cildinizin kurumasına neden olur, bu da teninizin daha az sıkı görünmesini ve hissetmesini sağlar, göz altı kırışıklıkları gibi yaşlanma belirtilerini daha da belirgin hale getirir. Aynı zamanda sigara içmenin, genetiğin ve UV ışığına maruz kalmanın kırışıklıkların gelişimine neden olduğu da çalışmalar ile kanıtlanmış bir durumdur.

GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIKLARINI GİDERMENİN PÜF NOKTALARI

Gözlerinizin etrafındaki cilt yüzünüzün geri kalan kısmından daha incedir, bu nedenle yaşlanma belirtilerini gösteren ilk alanlardan biridir. Göz altı kırışıklıklarının görünümünü en aza indirmeye yardımcı olmanın en kolay yollarından biri göz kremi kullanmaktır. Daha önce de belirttiğimiz gibi, göz çevresindeki hassas cildin doğru bir şekilde nemlendirilmeye ve sağlıklı durmaya ihtiyacı var.

Popüler inanışın aksine, göz altı kırışıklıkları ile mücadele söz konusu olduğunda göz kremi tek başına yeterli değildir. Günlük rutininize besleyici cilt bakım ürünleri eklemek, cildinizin yüzeyini nemle yenilemenin harika bir yoludur, bu da gözle görülür yaşlanma belirtilerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Krem temizleyici yardımıyla işleri başlatabilirsiniz.

Nem, göz altındaki çizgilerin görünümünü en aza indirmenin anahtarıdır. Bunun yanı sıra, herhangi bir yüz nemlendiricisinden istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Hem göz altınız hem de tüm cildiniz için gün boyu yüzünüzü nemli tutacak bir ürün kullanmaya ihtiyacınız var.

Yüz nemlendiricisi cildinizi nemlendirme sağlamak için tercihiniz olsa da, bir yüz serumundan da yardım alabilirsiniz.  Nemlendirici yüz serumu, cildinizi nemle hemen geri kazandırmak için işleri bir sonraki seviyeye taşır.

Güneşe karşı korunmak mutlak bir zorunluluktur!  Yeterli koruma olmadan güneşte uzun süre kalmak gözlerin altındaki ince çizgiler gibi gözle görülür yaşlanma belirtilerine neden olabilir. Bu sebeple en az SPF30 içeren güneş koruyucularını mevsime bağlı olmadan cildinize uygulamanız gerekmektedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal