Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Göz altı morlukları özellikle kadınların daha fazla şikayetçi olduğu bir problemdir. Güzelliğimizi gölgeleyen göz altı morlukları neden olur? Göz altı morluklarımızın çözümü var mı? Göz altı morlukları nasıl geçer?

25.12.2018-09:58 - (Son Güncelleme: 01.08.2021-16:53)

Güzelliğimizi gölgeleyen göz altı morlukları, çoğu insanın şikayet ettiği sorunlardan biridir. Özellikle kadınlarda daha sık görülen göz altı morlukları neden olur? Göz altı morluklarımızın çözümü var mı? Göz altı morlukları nasıl geçer?

GÖZ ALTI MORLUKLARI SEBEPLERİ NELER?

Göz altı morluklarının sebepleri kişiden kişiye farklılık gösterir.

UYKU PROBLEMİ

Yeterli derecede alınamayan uyku göz altı morluklarının oluşmasında en etkili faktördür. Göz altı morluklarınızın görünümünü azaltmak ya da ortadan kaldırmak için günlük uykunuzu verimli almaya çalışın.

SİGARA TÜKETİMİ

Sigara tüketimi göz altı morluklarının oluşumuna yol açan bir diğer etkendir.

UYKU ÖNCESİ MAKYAJ 

Gün içerisinde makyaja maruz kalan cildinizin nefes alması için yatmadan önce mutlaka makyajı silmelisiniz. 

TUZ TÜKETİMİ

Tuz, içerdiği maddelerden dolayı vücut altında suyun birikmesine ve bunun sonucunda da şişliklerin oluşmasına sebep olmaktadır. Eğer tuzu fazla tüketiyorsanız bu durum göz altında şişlikler oluşmasına ve şişliklere bağlı olarak göz altı morluklarına yol açabilir.

GÖZ ALTI MORLUKLARI NASIL GEÇER?

Göz altı morlukları nasıl geçer, göz altı morluklarına ne iyi gelir?

Uyku süresini arttırmak: Günde en az 6-7 saat uyuyarak göz altı morluklarınızın görünümünü azaltabilirsiniz. 

Soğuk kompres: Bir bezi soğuk su ile ıslatıp 20 dakika boyunca göz altına soğuk kompres yapabilirsiniz. Ya da temiz bir havlu içerisine birkaç adet temiz küpü sarıp gözlerinize uygulayabilirsiniz.

Uyurken başınızı yükseltmek: Yatış biçiminiz göz altı morluklarınızda etkilidir. Başınızı 2 yastıkla kaldırarak uyumak göz altı möorluklarınızın görünümünü azaltabilir. 

Çay poşeti: Soğuyan çay poşetinizi gözlerinize uygulamak da göz altı morluklarınıza iyi gelebilir. İki adet siyah ya da yeşil çay poşeti sıcak suda en az beş dakika bekletilir. Poşet çaylar buzdolabında soğutulmak için 15-20 dakika bekletilir. Soğuyan çay poşetleri gözler kapalı şekilde 10-20 dakika kadar uygulanır. İşlem tamamlandıktan sonra gözler soğuk suyla yıkanır.

Salatalık: Göz altı morluklarını azaltmak için iki dilim salatalığı 5 dakika boyunca limon suyuna batırın ve gözlerinize yerleştirin. Uygulama esnasında limonun gözlerinizin için ile temas etmemesine dikkat edin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal