Gökyüzünün Işıltıları! Takım Yıldızlarının Anlamları

İsimleri antik çağlardan mitolojinin etkisiyle günümüze kadar uzanan takım yıldızlarının aslında gökyüzünü 88 bölgeye ayırdığı kabul edilir. Takım yıldızları nelerdir? Takım yıldızlarının mitolojik isimleri nelerdir?

12.12.2019-11:45 - (Son Güncelleme: 12.12.2019-11:13)

Takım yıldızlarının mitolojik isimleri nelerdir? İsimleri antik çağlardan mitolojinin etkisiyle günümüze kadar uzanan  takım yıldızlarının aslında gökyüzünü 88 bölgeye ayırdığı kabul edilir. Takım yıldızları nelerdir?

TAKIM YILDIZLARININ İSİMLERİ

Andromeda takımyıldızı (Zincirli Prenses); Bulunan ilk takımyıldızlardan birisi olan Andromeda takımyıldızı adını Yunan mitolojisindeki Prenses Andromeda'dan almıştır. Pegasus takımyıldızının yanında bulunur ve en önemli özelliği ise Andromeda gökadasını içinde barındırıyor olmasıdır.

Orion takımyıldızı (Avcı); Asıl şekli 4 belirgin yıldızdan oluşur. Boyu eninin iki katı kadardır, içerisindeki diğer yıldızlar ile birlikte bir avcıyı andırdığı için bu adı almıştır. Türkiye'den ise kış aylarında kolayca gözlemlenebilir.

Aquila takımyıldızı (Kartal); Modern 88 takımyıldızından birisidir ve görünüm olarak Samanyolu üzerinde yer alır. En parlak olan yıldızı ise Altair'dir.

Lyra Takımyıldızı (Lir); Birçok takımyıldızına göre daha küçük bir alanı kapsamaktadır. En parlak yıldızı ise Vega yıldızıdır.
Cygnus takımyıldızı (Kuğu); İçerisinde birçok parlak yıldız bulunmaktadır. Ve en parlak olan yıldız ise Deneb'dir. Ve bu yıldız yaz üçgeninin yıldızlarından birisidir. Görünüş olarak Samanyolu üzerinden uçan bir kuşu andırmaktadır.
Ursa Major takımyıldızı (Büyük Ayı); Büyük Ayının en parlak iki yıldızı olan Merak ve Dubhe yıldızları arasındaki mesafeyi referans alarak bu yönde 5 birim gittiğimizde Kutup Yıldızı'na ulaşırız.
Scorpius takımyıldızı (Akrep); Scorpio olarak da adlandırılmaktadır. Batıda Terazi Doğuda Yay takımyıldızları arasında yer almaktadır. En parlak yıldızı ise Antares'tir. Aynı zamanda Antares ömrünün sonuna gelmiş bir Kızıl Dev'dir. Yakın bir gelecekte Süper nova ile sonlanacaktır.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal