Glayöl Çiçeğine Nasıl Bakılır? Glayöl Çiçeğine BakımTüyoları

Muhteşem kokusuyla evinize yaydığı doğal parfüm etkisi sayesinde, daha enerjik hissetmenizi sağlayacak bir çiçek Glayöl.. Peki, glayöl çiçeğinin bakımı nasıl olmalıdır? Glayöl çiçeğini yetiştirmenin püf noktaları nelerdir? Sizin için derledik.

26.06.2019-18:16 - (Son Güncelleme: 26.06.2019-18:05)

Yaz aylarının rengarenk çiçeği Glayöl, saksı çiçekleri arasında bakımının en kolay olduğu ve en çok tercih edildiği çiçek isimlerinin arasında gelmektedir. Glayöl çiçeği anlamı ise direnç, samimiyet ve güven gibi duyguları betimlemektedir. 

GLAYÖL ÇİÇEK BAKIMI  

Glayöl çiçeğinin güneş sevdiği bilinen bir gerçektir. Yaz çiçekleri arasında narin ve zarif bitkilerden olan Glayöl, 10 – 25 derece arasında en iyi gelişimini göstermektedir. Güneş ışınlarına direkt maruz bırakmamak koşuluyla...

Düzenli sulama isteyen çiçek, özellikle dikimden sonra düzenli sulamayı yağmurlama yöntemiyle kolaylıkla yapabilirsiniz.

 Tohumdan Glayöl çoğaltmak, yaklaşık 5 sene istemektedir. Tohumlar olgunlaşır olgunlaşmaz, saksının içerisine 1 cm kadar derine gömdükten sonra sulama yapabilirsiniz.1 hafta içinde çimlenme görülecektir.

- Çoğaltılması yaklaşık 5 sene olması sebebiyle saksıda soğanı ile yetiştirerek veya hazır satın alarak, bu çiçeği besleyebilrsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal