Gizli Orman Tarifi

MasterChef’te Danilo Şefin yaptığı Gizli Orman tarifi nasıl yapılır? İşte enfes görünen Gizli Orman tarifi püf noktalarıyla...

23.09.2020-09:28 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-09:23) Gizli Orman Tarifi

MasterChef yarışmasında yapılan özel tarifi, yarışmanın sıkı takipçileri araştırmaya başladı bile. Peki Danilo Zanna’nın özel tarifi nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla Gizli Orman tarifi…

GİZLİ ORMAN & RİSOTTO MALZEMELERİ

120 gram Arborio pirinç

100 gram Rende parmesan

50 gram Tereyağı

30 gram porçini mantar

30 gram sığır dili mantar

30 gram kanlıca mantar

30 gram sarıkız mantar

30 gram trompet mantar

10 gram siyah trüf mantar

1 orta kuru soğan

1 adet havuç

1/4 maydanoz

1/4 kereviz sapı

20 gram panko (ekmek)

20 gram taze kekik

20 gram taze biberiye

20 ml ayçiçek yagí

10 gram un

17 ml zeytinyagi

5 gram amarant

1/4 pk yenilebilir bitkiler

Hibiscus baharati

Tuz & beyaz biber

GİZLİ ORMAN & RİSOTTO TARİFİ

Soğanları rengi değişmeyecek şekilde soteleyin, pirinci ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam edin. Nişasta kokusu çıkınca, hazırladığınız tavuk suyunu yavaşça ekleyin ve karıştırmaya ara vermeyin.

Risotto’nun en önemli püf noktası karıştırma işlemidir. Sürekli karıştırıldığında pirincin içindeki endosperm patlar ve nişastası ortaya çıkar. Bu işlem, risottonun kıvamının güzel olmasını sağlar.

Ayarladığınız dağ mantarlarını ayrı bir tavanın içinde soteleyin. Risottonun pişmesine yakın mantarları ekleyin. Pirinçleri damak tadınıza göre pişirin ama önerimiz dişe gelir şekilde pişirilmesidir. Tereyağı ve parmesan ekleme işleminde, tereyağının soğuk olması gerekir. Pirinç tanelerini kırmadan olabildiğince hızlı karıştırılması gerekir ve tereyağı ekledikten sonra biraz daha eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin, en son ocağın altını kapatın ve permasanı ekleyin. Tuz eklemeyi de atlamayın. 

TUIL İÇİN MALZEMELER

40 gram sıvı yağ

10 gram un

90 ml su

30 gram istiridye mantar

30 gram kültür mantar (şampiyon)

30 gram kestane mantar

10 ml zeytinyağı

TUİL YAPILIŞI

Sıvı yağ, un ve su mutfak robotu yardımıyla iyice çırpılır ve bir kenara alınır. Mantarlar sarımsak ve zeytinyağ ile sote edilir. Ardından robottan geçirilerek soğutulur, daha sonra diğer karışımla ilave edilir. Orta derece ateşteki tavada küçük kepçeyle dökerek 1 dakika kadar pişirilir ve tuilin bu işlem sırasında şekillenecektir. 

Son olarak, önce risottoyu sonra hazırladığınız tuil, baby mantarlar, yenilebilir filizler, çiçeklerler, bir tutam hibiscus baharatı ile güzel bir sunum hazırlayın. Kekik ve biberiye ile tütsüleyerek aroma verin. Yemeğin adına uygun hale getirecek dağ kekiği ve biberiyenin kokusu size gizli bir ormandaymışsınız hissi verecek. Yemeğiniz hazır, afiyet olsun.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal