Giysilerden Yağ Lekesi Çıkarma Yöntemleri

Yemek yerken ufak bir kazayla en sevdiğimiz kıyafetlerimiz leke olabilir. Kıyafetlerimizdeki inatçı yağ lekelerini çıkartmak için çeşitli yöntemler vardır. Peki giysilerden yağ lekesi nasıl çıkar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz….

13.03.2020-15:34 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-15:29) Giysilerden Yağ Lekesi Çıkarma Yöntemleri

Kızartma işlemi yaparken etrafa ve kıyafetlere sıçrayan yağlar veya bu yağların halıya dökülmesi hemen emilim sağlayabilir. Yıkanmasına rağmen hala kaygan yapısını koruması ile yıkaya yıkaya artık kumaşın rengine zarar verme olasılığı da yaşanabilmektedir. Leke çıkarmada en etkili uygulama lekenin cinsi ve ne zorlukta olduğu bilmektir. Lekeye hızlı bir şekilde gidermek lekenin yok olmasını hızlandırır.

GİYSİLERDEN YAĞ LEKESİ NASIL ÇIKAR? KIYAFETTEN YAĞ LEKESİ ÇIKARTMA YÖNTEMLERİ

  • Kıyafetlerinize yağ damladığında tebeşirle dökülen yağı hemen emmesini sağlayabilirsiniz.
  • Yağ lekesi bulaşan kıyafetinizin üzerine hemen pudra dökün. Bu sayede pudra yağın emecektir.
  • Giysinizden yağ lekesini çıkarmak için en bilindik yöntemlerden bir tanesi yağ dökülür dökülmez lekenin üzerine tuz dökün. Bu sayede tuz dökülen yağı emecektir.
  • Kıyafetinizi yıkamadan önce lekeli bölgeye bulaşık deterjanı döküp köpürtün ve çamaşır makinesine öyle atıp yıkayın. Lekenin çıktığını göreceksiniz.
  • Kadife tür kumaşlardan yağ lekesini çıkartmak amaçlı kullanılan yöntem ise soğan ile ovalamaktır. Soğanı ortadan ikiye bölün ve lekeyi ovalayın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal