Genital Estetik Uygulamaları Yaşam Kalitesini Artırıyor

Uzmanlar son yıllarda yaygınlaşan genital estetik hakkında merak edilenlere değinerek önemli bilgiler verdi. Yapılan işlemlerin estetik kaygıları düzeltmenin yanı sıra, kişinin cinsel fonksiyonlarını ve yaşam kalitesinin de düzelmesini sağlar.

13.08.2020-09:20 - (Son Güncelleme: 13.08.2020-09:17) Genital Estetik Uygulamaları Yaşam Kalitesini Artırıyor

Genital estetiğin, vajina ve vajina ile ilişkili olan tüm dokuları içeren; yapısal ya da fonksiyonel deformiteleri düzeltmek için yapılan ameliyatlar ve müdahaleleri içerdiğini belirten Kadın Hastaları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gürkan Gürsoy, yapılan işlemlerin estetik kaygıları düzeltmesinin yanı sıra, kişinin cinsel fonksiyonlarını ve yaşam kalitesini de artırmayı amaçladıklarını aktardı.

HASTAYA UYGUN OLAN TEKNİKLE AMELİYAT PLANLANIYOR

Genital estetik için başvuru yapan kişilerin genellikle sarkma, renk değişikliği gibi şikayetlerle geldiğini belirten Uzm. Dr. Gürkan Gürsoy, ikinci sıklıkla vajinoplasti (vajina daraltma operasyonu) istendiğini aktardı. Genel olarak normal doğumlardan sonra veya yaşla, bazen de yapısal olarak vajinada sarkma, bolluk hissi, ilişki esnasında ses gelmesi ve haz alamama şikayetleri ile başvurulduğunu aktaran Gürsoy, konuşmasına şu şekilde devam etti:

‘Bu hasta grubunda aynı zamanda idrar kesesinde ya da bağırsakların makata yakın kısmında da fıtıklaşma olabiliyor. Buna bağlı olarak da idrar kaçırma ya da gaz kaçırma şikâyetleri de olabiliyor. Bu şikâyetler de aynı ameliyat seansında tedavi edilebiliyor. Bunun dışında, yurt dışında yaygın olan ülkemizde yeni yeni talep oluşan klitoris bölgesinde duyarlılığı artırmak için yapılan hudoplasti, vajen içerisinde G noktasını büyütme, hyaluronik asit ve dolgu enjeksiyonları ayrıca genital PRP işlemleri popülarite kazanıyor.’

18 YAŞINI DOLDURMUŞ HER KADIN ESTETİK OPERASYONU OLABİLİR

Dr. Gürsoy, 18 yaşını doldurmuş olan her kadının bu operasyonları yaptırabileceğini, doğumsal bir anatomik bozukluk mevcut ise daha erken yaşlarda da ebeveynin onayıyla bu işlemleri yaptırabileceklerini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal