Gelinlik Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Gelinlik içinde kusursuz görünmek için dikkat etmemiz gereken önemli detaylar vardır. Peki, gelinlik seçerken nelere dikkat etmeli? İşte yanıtı...

13.07.2020-16:27 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-16:32) Gelinlik Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Doğru gelinlik modelini belirledikten sonra aksesuar ve ayakkabı seçimine de özen göstermemiz gerekiyor. Peki, gelinlik seçerken nelere dikkat etmeli? Doğru gelinlik seçimi nasıl yapılır? Merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz.

Gelinlik Seçmenin İpuçları Nelerdir?

Gelinlik seçerken tercihimizi vücut tipine göre yapmalıyız. Olduğumuzdan daha kilolu ya da daha zayıf görünebilirsiniz. Bunun için bedeni orantılı gösterecek seçimleri yapmanız gerekiyor.
Gelinlik modelleri arasında yaka formları birbirinden oldukça farklıdır. Yaka seçiminde üst bölgemizi dikkate almalı ve orantılı göstermeliyiz. Geniş omuzlar ve büyük göğüsler için en uygun yaka formu V yakadır. Küçük göğüsler için en uygun yaka formu kayık yaka modellerdir.

Etek kesimi bedeni orantılı göstermek için en çok dikkat etmemiz gereken etken. Bacakları kalın, basenleri geniş kadınlar seçimlerini dökümlü eteklerden yana yapabilir. Orantısız ince bacaklara sahipseniz seçiminiz prenses model gelinliklerden yana olmalıdır.

Beli ince göstermek için belden aşağısı pensli gelinlik modelleri tam size göre. Bel kıvrımları olmayan kadınlar gelinlik seçerken düz kesimleri ya da iki parça gelinlik modellerini tercih etmeli.

Hangi Gelinlikler Zayıf Gösterir?

Zayıf gösteren gelinlik modelleri arasında A kesim ve düz kesim gelinlik modelleri vardır. Kilolu kadınların gelinlik seçimlerini doğru yapması olduğundan zayıf görünmesini sağlar. Öncelikle vücut hatlarınızın hangi vücut tipine uygun olduğunu bulmanız gerekiyor. Üst bölgesi kilolu kadınların seçimleri derin V yakalı modeller olabilir. Etek kesimde geniş ve dökümlü etekleri tercih edebilirsiniz.

Zayıf görünmek istiyorsanız incili, taşlı, simli gelinlik modellerini seçmemeniz gerekiyor. Daha zarif görünebileceğiniz dantelli ve ince tüllü gelinlikler sizin için daha uygundur. Krem ve nude renkli gelinlikler seçebilirsiniz. Kabarık etekler her zaman daha hacimli görünmenize sebep olacaktır. Olduğunuzdan daha ince görünmek için düz etekleri seçmelisiniz.
Üst bölgesi zayıf kadınların gelinlik seçiminde dikkat etmesi gereken detaylar farklıdır. Gelinlik seçerken nelere dikkat etmeli; üst bölgenizi daha hacimli gösterecek tüy, taş ve incili modelleri seçebilirsiniz. Etek seçiminiz A kesim modeller olabilir. Yüksek topuklu ayakkabılar kullanarak olduğunuzdan daha ince görünebilirsiniz.

Kilolu Gösteren Gelinlik Modelleri Nelerdir?

Normalden zayıf kadınların gelinlik seçimleri kabarık, taşlı, payetli, işlemeli modeller olmalıdır. Katlı tül etekler, drapeli göğüs işlemeleri, tüylü gelinlik modelleri tam size. Daha hacimli görünmek için yapacağınız seçimleri gösterişli takılarla süsleyebilirsiniz. Ayakkabı seçiminizi ise yüksek topuk yerine kalın ve kısa topuklu modeller arasından yapmalısınız.

Gelinlik Ayakkabısı Nasıl Seçilmeli?

Gelinlik seçerken nelere dikkat etmeli; vücudu orantılı gösterecek gelinlik modeli, aksesuar, ayakkabı ve saç modellerine dikkat edilmelidir. Ayakkabı seçerken çok yüksek topuklu modelleri seçmemeye özen gösterin. Uzun süre kullanacağınız için seçeceğiniz modellerin rahat olması gerekiyor. Dolgu topuklu ayakkabılar, kalın tabanlı düz ayakkabılar ve kalın topuklu modeller daha doğru seçimler olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal