Geline Kına Neden Yakılır? Kına Ne Anlama Gelir?

Düğün öncesi yapılan ve kadınların bir araya gelip eğlendiği ve gelin adayına kına yakılan kına gecesinde kınanın anlamı ve neden yakıldığı sorularının cevabına gelin birlikte bakalım.

03.08.2019-15:31 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-16:27) Geline Kına Neden Yakılır? Kına Ne Anlama Gelir?

Yüksek yüksek tepelere türküsü eşliğinde yakılan kınanın anlamı farklı kültür ve inançlarla harmanlandı ve birleşti. Peki, nedir anlamı ve neden yakılır? İşte, sorunun cevabı...

KINA NAZARDAN KORUR

Kına yakmak eski İslam geleneklerindendir. Eskiler, kınanın eşleri birbirine sevgi dolu yapmak, bir hayat boyu aşklarının sürdürmek amacı ile yapıldığını dile getirirler. Ayrıca kınanın evlenecek çiftleri nazardan ve kötülüklerden koruyacağına dair Türk geleneksel inancı da vardır. Hem gelin hem de konukların ellerine yakılarak, evliliğin bir manada kutlanıp kutsanması mümkün kılar.

ADANMIŞLIK ANLAMINA GELİR

Kınanın bir öteki manası da "adanmışlık”tır. Yani, gelin adayının eline kına yakmak, yaşamını kocasına adadığı manasına gelir.

HEM AĞLARIM HEM GİDERİM ANLAMINDA

Bu tür inançlara inanıp inanmamak tabii ki sizin elinizde ancak kına yakmak ya da modern hali ile kına partisi yapmak, düğün öncesi hem iki ailenin kadınlarını birbirine yakınlaştırır, hem de "Hem ağlarım hem giderim" ruhunu hissettirir. Ayrıca kendine has ve farklı bir kokusu olan kınanın kırmızı renginin, sevgi ve sohbet hislerini tetiklediği inanılır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal