Geleneksel Perde Pilavı Nasıl Yapılır? Perde Pilavı Tarifi

Eve gelen misafirleri değişik tatlarla kendinize hayran etmek istiyorsanız, harika bir perde pilavı yapabilirsiniz. Peki perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı tarifi tüm detaylarıyla…

01.10.2020-16:38 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-16:50) Geleneksel Perde Pilavı Nasıl Yapılır? Perde Pilavı Tarifi

Sofranızda pilav görmeyi seviyor fakat sade pilav yapmaktan ve yemekten sıkıldınız mı? Öyleyse harika bir perde pilavı tarifini sizinle paylaşıyoruz! İşte perde pilavı tarifi...

MALZEMELER

1,5 su bardağı pirinç

1 adet tavuk budu

1 adet tavuk göğsü

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 çay bardağı zeytinyağı

2 su bardağı sıcak tavuk suyu

2 yemek kaşığı tereyağı

2  adet yumurta

2.5 su bardağı un

3 yemek kaşığı dolmalık fıstık

3 yemek kaşığı yoğurt

Yenibahar

Toz kırmızı biber

Karabiber

Tuz 

YAPILIŞI

İlk olarak tavukları haşlamaya koyun. Haşlanan tavuklarınızı güzelce didikleyin. Hazırladığınız kuş üzümlerini ılık suya koyup bekletin. Pirinçleri bol su ile güzelce yıkayın.

Dolmalık fıstıkların yarısını ayırıp tereyağında iyice kavurun. Pirinçleri de içine ekleyip kavurma işlemine devam edin. Dolmalık fıstıkların kalan yarısını ve baharatları da ilave edip karıştırın. Ardından tavuk suyu ile kuş üzümlerini de koyup suyunu çekinceye kadar güzelce pişirin. 

Hamuru için hazırladığınız yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu bir kapta karıştırın. Sonra yavaş yavaş unu ekleyin. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. 

Kullanacağınız kabı güzelce yağlayın. Kabuksuz bademleri ilave edin. Sonrasında hazırladığınız hamuru oklava yardımıyla açın. Hamuru kabın kenarlarından dışarı sarkacak biçimde açın. Sonrasında pilavın içine didiklenen tavukları da ilave edip karıştırıp kalıba dökün. Ardından hamur ile pilavın üstünü örtün ve tereyağı sürün. Hazırladığınız perde pilavını 190 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Fırından çıkardığınızda ise pilavı ters çevirerek çıkarın ve sıcak biçimde servis edin. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal