Geçmişte Kullanılan Gebelik Testleri

Eski zamanlarda kadınlar hamile olup olmadıklarını nasıl anlıyorlardı? Kan testi yok, ultrason yok, gebelik testi yok. Ama bu eski dönemde yaşayan kadınları yıldırmamış olacak ki kendi hamilelik testlerini kendileri yapmışlar. İşte eski dönemlerde evdeki malzemelerle yapılan hamilelik testleri...

27.08.2018-17:57 - (Son Güncelleme: 27.08.2018-17:26) Geçmişte Kullanılan Gebelik Testleri

Eski zamanlarda kadınlar hamile olup olmadıklarını nasıl anlıyorlardı? Kan testi yok, ultrason yok, gebelik testi yok. Ama bu eski dönemde yaşayan kadınları yıldırmamış olacak ki kendi hamilelik testlerini kendileri yapmışlar. İşte eski dönemlerde evdeki malzemelerle yapılan hamilelik testleri...

ŞEKERLE EVDE GEBELİK TESTİ

Bu test, eski zamanlardan kalan en güvenilir ve en kolay yöntemlerden biri olarak bilinmektedir. Malzemeler: 1 yemek kaşığı / şeker 1 adet / plastik kap. Hazırlanışı: Plastik bir kapta idrar toplanır. Diğer bir kaba 1 yemek kaşığı şeker konur. İdrar, şeker koyulan kabın içine dökülür. İdrardaki şekerin reaksiyonu gözlemlenmek için birkaç dakika beklenir. Şeker koyulduğu gibi duruyorsa, sonuç pozitif demektir. Şeker azalıp idrara karıştıysa yani şeker idrarda çözünmüş ise hamile değilsiniz demektir. Not: Eski dönemlerde daha doğru sonuç almak için ise yataktan kalktıktan sonra sabah bu işlemi uygulanırdı.

SİRKE GEBELİK TESTİ

Sirke her şeyde kullanılabildiği gibi gebelik testinde de size yardımcı olur. Malzemeler: Beyaz sirke – ½ su bardağı Plastik kap. Hazırlanışı: Plastik kabın içine beyaz sirke koyulur. İdrar sirkenin bulunduğu kabın üzerine eklenir. Renk değiştirirse sonuç pozitiftir, renk değiştirmezse sonuç negatiftir.

KABARTMA TOZU VE SODA KULLANILARAK GEBELİK TESTİ

Mutfak malzemesi olan kabartma tozu ve sodayı kullanarak hamilelik testi yapılıyordu. Malzemeler: 2 yemek kaşığı / Kabartma tozu 2 yemek kaşığı / Soda Plastik kap. Hazırlanışı Plastik kabın içine kabartma tozu eklenir. İdrar kabartma tozunun bulunduğu kabın üzerine eklenir. (Birkaç dakika ) 2 yemek kaşığı olacak şekilde sodayı da ekledikten sonra bu karışımın reaksiyonu sonucu karbonat köpürürse pozitiftir, karbonat köpürmezse sonuç negatiftir.

ÇAMAŞIR SUYU KULLANILARAK GEBELİK TESTİ 

Çamaşır suyu hamileliğinizi doğrulamak için kullanılabilir. Birçok kadın bu yöntemi kullanıyordu. Malzemeler: 2 yemek kaşığı / Çamaşır suyu Plastik kap. Hazırlanışı: Plastik kabın içine çamaşır suyu koyulur. İdrar çamaşır suyunun bulunduğu kabın üzerine eklenir. Köpük oluşursa sonuç pozitiftir, köpük oluşmadıysa sonuç negatiftir.

DİŞ MACUNU İLE GEBELİK TESTİ

Diğer yöntemlerimizden biri ise diş macunu ile yapılır. Bu test için ihtiyacımız olan bir adet diş macunudur. Malzemeler: Diş macunu Küçük bir kap. Hazırlanışı: Bir kaba az miktarda diş macunu sıkılır. Kabın içine idrar eklenir. Diş macunu köpüklenir veya mavi renge dönüşürse, sonucun pozitif olduğunu düşünülürdü.

KARAHİNDİBA İLE GEBELİK TESTİ

Karahindiba yapraklarını kullanarak hamilelik testi de yapılıyordu. Malzemeler: Karahindiba yaprakları – 3-4 arası Plastik kap. Hazırlanışı: Karahindiba yaprakları plastik kabın içine koyulur. İdrar, yaprakların üzerine boşaltılır ve birkaç dakika bekletilir. Yapraklar üzerinde kırmızı lekeler var ise sonuç pozitif, lekeler yoksa sonuç negatif olarak değerlendirilir.

ÖNEMLİ NOT!

Evde yapılan bu gebelik testlerinin hiçbir bilimsel değeri yoktur ve doğruluğu kanıtlanmamıştır. Gebelik durumunuzdan kesin emin olmak için bir sağlık kuruluşunda kan ve/veya idrar tahlili yaptırmak en doğrusu olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal