Gece ve Gündüz Kremi Arasındaki Farklar

Gün Işığının Kremlerin Çeşitlenmesi Üzerinde Etkisi Var Mıdır? Gece Kremleri Güzellik Uykusunda Nasıl Bir Etkiye Sahiptir? Çevresel Etkenler Gece ve Gündüz Kremleri Arasında Fark Yaratıyor mu? sorularının yanıtını sizler için derledik. Detaylar haberimizde...

22.06.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:50) Gece ve Gündüz Kremi Arasındaki Farklar

Başarılı bir cilt bakım rutininin vazgeçilmezi olan bakım kremlerini seçerken içeriği, kalitesi, yaşa uygunluğu gibi birçok değişkeni değerlendirmek gereklidir. Cildinizin ihtiyaçlarına yönelik doğru kremi bulmak oldukça zaman ve yatırım isteyen bir süreçtir.

Piyasadaki kremler gece ve gündüz kremi olarak sınıflandırılmaktadır. Hal böyle olunca bu kremler arasında herhangi bir fark olup olmadığı merak konusudur. Peki gece ve gündüz kremleri arasında farklar var mı? Gece ve gündüz kremleri arasındaki farklar nelerdir? Gece ve gündüz kremleri hakkında göz önünde bulundurulması gerekenler nelerdir?

Gün Işığının Kremlerin Çeşitlenmesi Üzerinde Etkisi Var Mıdır?
Gece ve gündüz kremlerinin arasındaki en temel fark güneş ışığı ve ondan kaynaklı UV ışınlarıdır. Gündüz kremleri genellikle cildin zararlı UV ışınlarından korunmasını önlemek amacıyla güneş faktörlü olarak üretilmektedir.

Gece güneş ışığı ve UV faktörü ortadan kalktığı için gece kremlerinde genellikle güneş faktörlü içerikler tercih edilmez.

Gündüz kremlerini seçerken güneş faktörlü olmasına dikkat etmeniz, cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korumanıza yardım edecektir. Gündüz kremiyle birlikte güneş kremi kullanmayı da ihmal etmeyin.

Gece Kremleri Güzellik Uykusunda Nasıl Bir Etkiye Sahiptir?
Uyku sırasında vücut kendini yenileme süreçlerinin birçoğunu gerçekleştirir. Bu yenilenme süreçlerine cilt de dahildir.

Bu nedenle gece kremleri daha yoğun ve ağır içeriğe sahiptir. Gece kremleri Uyku sırasında cildin ihtiyaç duyduğu retinol, glikolik asit ve hilaronoik asidi içerir.
Çoğu gece kreminin temel prensibi yaşlanma karşıtı olmasıdır. Uyku sürecinde cilde ihtiyaç duyduğu içerikleri sağlayan gece kremleri, cildin kendini yeniden gençleştirmesine yardımcı olmaktadır.

Makyaj Etkisi
Gündüz kremleri makyajı sabitleme göreviyle de kullanılabilmektedir. Makyaj gün boyu yüzde kalarak cildin yıpranmasına neden olur. Gündüz kremleri makyajın yaratabileceği bu hasarı önlemeyi amaçlar ve bu amaç doğrultusunda formüle edilir.

Çevresel Etkenler Gece ve Gündüz Kremleri Arasında Fark Yaratıyor mu?
Gece ve gündüz kremi arasındaki farklar çevresel faktörlere göre de değişir. Dışarda geçen gün boyunca cilt hava kirliliği, kötü iklim koşulları gibi sebeplerden dolayı hassaslaşmaktadır. Bu nedenle gündüz kremleri daha hafif yapıda olup cildi günün olumsuz dış faktörlerinden korumayı amaçlamaktadır.

Gece ve Gündüz Kremlerini Ayrı Olarak Kullanmalı Mıyım?
Gece ve gündüz kremleri arasındaki farklar genellikle cildi doğrudan etkileyen güneş ışığı, hava kirliliği ya da cildin kendini yenileme süreçleri üzerinde yoğunlaşır.
Cildinizin gece ve gündüz süresince ihtiyaçları değişmektedir. Bu nedenle sizin de cildinizin değişen ihtiyaçlarına yönelik kremler kullanmanız, cildinizin daha güzel ve sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.

Yaşlanma belirtilerinin engellenmesi krem kullanımlarının çoğunun temelini oluşturur. Eğer cildinizde ortaya çıkan yaşlanma belirtilerini en aza indirmek istiyorsanız bu ihtiyacınıza yönelik gece kremlerini tercih etmeniz verimlilik sağlayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal