Gece Cilt Bakımı

Gündüz bakımlar birlikte mutlaka gece bakımı yapmanız gerekiyor. Gece cilt bakımı için hangi ürünler seçilmeli? Doğal maske nasıl hazırlanır? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

13.06.2020-16:03 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-16:02) Gece Cilt Bakımı

Cildinize gün içinde uyguladığınız ürünlerin etkisi güneşe çıktığınızda kaybolabilir. Çevresel faktörler yüzünüzü ne kadar temiz tutsanız da yeteri kadar sağlıklı olmasını engelleyecektir.

Gece Kremleri Nasıl Tercih Edilmeli?

Cilt bakımını düzenli yapmadığınız sürece kısa sürede cilt sorunları yaşayabilirsiniz. Siyah nokta, sadece bir gün bakımı ihmal etmeniz halinde ortaya çıkabilir. Bu nedenle gündüz bakımına dikkat ettiğiniz kadar gece cilt bakımına da dikkat etmelisiniz. Gece yapacağınız bakımlar sabaha kadar yüzünüzde kalacağı için etkisi daha yoğun olacaktır. Öncelikle gece bakım kremi kullanmanız gerekiyor. Bu kremleri seçerken cilt tipine uygun ve doğal içerikleri olan kremleri belirlemelisiniz.

Gece bakımında en etkili kremler domates özlü kremlerdir. Domates, cilt sorunlarının önüne geçtiği gibi yüz için yeterli nem ihtiyacını da karşılayacaktır. Cilt sorunlarınız yoksa sadece salatalık özlü kremler kullanabilirsiniz. Yüzünüze gere kremi sürmeden önce Peeling yaparak temizleyin. Siyah nokta karşıtı peelingler tercih edebilirsiniz. Eğer gözenek genişliği sorununuz varsa doğal ürünler satan markaların sıkılaştırıcı kremlerini geceleri kullanabilirsiniz. Gece bakımında teniniz kadar gözleriniz de önemlidir. Göz çevresi için sıkılaştırıcı kremler kullanabilir, E vitamini içeren nemlendiriciler tercih edebilirsiniz.

Gece Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Gece cilt bakımı yaparken yüzü derinlemesine temizleyecek ürünler kullanmanız gerekiyor. Gün içinde hava koşulları, sigara dumanı, kirli hava, stres gibi birçok faktör cilt sorunları yaşamanıza sebep olabilir. Bu nedenle gece bakımınız gündüz bakımına göre daha yoğun olmalıdır. Cilt bakımı yaparken evde doğal Peeling hazırlayabilir ve siyah nokta oluşumunu engelleyebilirsiniz. Limon ve şeker, çilek ve şeker gibi pratik peelingleri geceleri kullanabilirsiniz.

Gece bakımında mutlaka yüzünüze doğal bir yağ ile masaj yapın. Yüzün yorgunluğunu gidermek için Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Masajınızı yaptıktan sonra ılık su durulayın ve bakım kremlerini sürün. Krem kullanmak istemiyorsanız yüzünüze zeytinyağı da sürebilirsiniz. Ancak yağların emilmesi zor olduğu için gece yastığınıza bulaşacaktır. Bu nedenle bakım kremleri daha kolay kullanabileceğiniz ürünler. Bakım kremini sürerken de yüzünüze nazikçe masaj yaparak yedirin. Göz çevresine ılık çay ile masaj yaparak rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra gece için kullandığınız göz kremini sürerek bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

Gece Cilt Bakımı için Nasıl Maske Yapılır?

Gece cilt bakımı için evde yapabileceğiniz kolay maskeler vardır. Zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı kullanarak muzla karıştırabilirsiniz. Muzu bir çatal yardımı ile ezdikten sonra yağlardan birini tercih ederek yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Hindistan cevizi yağı yaşlanma belirtilerinin önüne geçer ve yüz yorgunluğunu alır. Hem yağlı hem kuru ciltlerde kullanabilirsiniz. Kuru bir cilde sahipseniz seçiminiz zeytinyağı olmalıdır. Yüzün canlı görünmesi ve nem ihtiyacının karşılanması için zeytinyağı yeterlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal