Gebelikte Nefes Neden Daralır?

Hamilelikte nefes tıkanıklığı ve daralma yaşanabilir. Bunun pek çok sebebi mevcuttur. İşte, gebelikte nefes darlığının sebepleri...

09.10.2019-09:34 - (Son Güncelleme: 09.10.2019-11:36)

Gebelikte nefes darlığı anne adayını zorladığı kadar bebeği de etkiler ve zorlar. Nedenini öğrenip önlem almak gerekebilir.

GEBELİKTE NEFES NEDEN DARALIR?

Gebelikteki değişimlerin pek çoğundan hormonlar sorumludur. Bebeğin sağlıklı bir biçimde gelişip büyümesini ve annenin vücudunun bu değişimleri tolere edebilmesini mümkün kılan hormonlar, öteki organların çalışmasını da etkiler. Özellikle akciğerler ve kalp de bu hormonların değişmesinden etkilenir. Bu organlar her zamankinden değişik çalıştığında, nefes alıp vermede de farklılıklar gözlemlenebilir. Rahmin genişlemesi ile beraber, ciğerlerin altında yer alan diyafram kası yukarı doğru itilir ve ciğerleri sıkıştırır. Ciğerler her döneminden daha da küçüldüğünde, nefes alıp vermede zorluklar meydana gelebilir. Bebeğin pozisyonu ve ağırlığı da solunumu değişebilmektedir. Gebeliğin ilk iki trimesterinde (6. aya kadar) görülen nefes darlığının sorumlusu hormonlardır fakat son trimesterde (son üç aylık aşamada) bebeğin büyümesi solunumu direkt etkilemeye başlar.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.





DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal