Gebelikte Dikkat Edilmesi Gereken Gıdalar

Anne adayları geçirdikleri gebelik boyunca yedikleri besinlere özen göstermek ister. Çünkü doğru beslenme hamilelik sürecinde bebeğin gelişimi için önemlidir. Peki anneler bu süreçte hangi gıdalara dikkat etmelidir? Detaylar haberimizde...

11.06.2020-16:04 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-15:53) Gebelikte Dikkat Edilmesi Gereken Gıdalar

Hamile olan anne adayları bu süre içerisinde kendilerinin ve bebeklerinin sağlığını çok önemserler. Bebeğin anne karnında sağlıklı bir şekilde gelişimi için dikkat etmeleri gereken gıdalar vardır. Bu gıdaların tüketimine oldukça fazla dikkat edilmelidir.

HANGİ GIDALAR TÜKETİLMEMELİ

Gebelik döneminde yenilmemesi gereken gıdaların başında az pişmiş et ve çiğ gıdalar gelmektedir. Az pişmiş gıdaları et ürünleri, yumurta ve balıktır. Bu ürünlerin tüketimi doğum sırasında belirli kusurlara yol açabileceği gibi düşük riskini de beraberinde getirmektedir. Çiğ veya az pişmiş olan yumurta bağırdak enfeksiyonu ile zehirlenmelere neden olmaktadır.

Çiğ olarak tüketilen balık listeria enfeksiyonuna neden olarak zehirlenmeye neden olabilir. Bununla beraber hamilelik döneminde tüketilen sakatatın tüketilmesi de önerilmemektedir. Sakatatın üzerinde bulunan bakteriler gebelik dönemde olumsuzluklara yol açabilir.

HAZIR PAKET TÜKETİMİNE DİKKAT!

Çoğunlukla market alışverişinde elimiz hep hazır paketli gıdalara gitmektedir. Ama anne adaylarının gebelik dönemleri boyunca hazır paket gıdalarından uzak durmaları gerekmektedir. Bu gıdaların raf ömrünün uzun olması ve beraberinde bozulmalarının da engellenmesi adına içerisinde koruyucu madde kullanılmaktadır.

Aynı zamanda gebelik döneminde tüketilen yüksek şekerli gıdalar çocukların bilişsel süreçlerinde olumsuzluklara neden olduğu gözlemlenmiştir. Gebelik döneminde anne adaylarına alkol kullanmamaları tavsiye edilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal