Gebelikte Burun Tıkanıklığı Neden Olur Nasıl Geçer?

Hamilelikte burun tıkanıklığı neden olur? Hamilelikte burun tıkanıklığı nasıl geçer? Gebelikteki soğuk algınlığı nasıl geçer? İşte anne adaylarının derdine çare olacak doğal burun açma yöntemleri.

15.05.2019-14:48 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-14:35)

Hamilelikte burun tıkanıklığı anne adaylarnın sık karşılaşılan sebeplerindendir. Hamilelikteki östrojen hormonundaki yükseliş, burunda daha fazla mukus üretimine sebep olup burun tıkanıklığına yol açabilir. Hamilelik döneminde artan kan akışı da burnun içindeki kan damarlarının şişmesine sebep olur ve burunda tıkanıklık yapabilir.

BOL SU İÇİN  

Yeterli miktarda su içmek fetüsün büyüme sağlığı için de önemli olan kan miktarını olması gereken ölçüde tutmaya yardım eder.

SICAK DUŞ ALIN  

Sıcak duş burun tıkanıklığını açmaya yardımcı olur. Banyo buharı mukusun akmasına ve solunumu geliştirmeyi sağlar.

TUZLU SU YAPIN  

Tuzlu sprey burundaki doku iltihaplanmasını ve tıkanıklığı en aza indirgemeye sebep olur. Bir bardak suya 1 tatlı kaşığı tuz karıştırıp burnunuza çekip sümkürün.

SICAK SU TORBASI  

Sıcak kompres burun ve sinüslerdeki tıkanıklığı açmayı sağlar. Hamilelikte burun tıkanıklığı yaşayanlar bir bezi sıcak suyla ıslatıp, sıkıp, bu bezi yüzlerine uygulayabilir. Bunun için sıcak su torbası da idealdir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal