Gebelikte Ahududu Çayı Tüketilmesi Öneriliyor

Hamilelik dönemlerinde anne adayları bitki çayı içme konusunda endişeli olurlar. Bu dönemlerde hangi bitki çayının kendilerine iyi geldiğini araştırarak kullanmak gerekir. Hamilelik boyunca içebileceğiniz ahududu çayı ve faydaları...

29.06.2020-16:48 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-16:39) Gebelikte Ahududu Çayı Tüketilmesi Öneriliyor

Özellikle hamileliğinizde herhangi bir risk durumunuz varsa, ahimde yersiz kasılmalara neden olabilen, hormon dengesini değiştirebilecek bitkilerden uzak durmak gerekir. Ancak kırmızı ahududu yaprağı, hamileler için faydalı bir bitkidir. Hamileliğin ilk üç ayında (ilk trimester’da) önerilmeyen ahududu çayı, 4. aydan itibaren günde bir ya da iki fincan içilebilir. Uzmanlar özellikle kalsiyum ve diğer mineraller açısından zengin olan bu çayın, rahim kaslarını beslemeye yardımcı olacağını söylemektedir.

AHUDUDU ÇAYI HAZIRLARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Kırmızı ahududu yaprağı, kurutulmuş veya taze olarak kullanabilirsiniz. Kurutulmuş kullanıyorsanız da en geç son bir yıl içinde toplanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Bir avuç ahududu yaprağını bir litre kaynamış suda demleyin. Dilerseniz içine bir miktar ısırgan otu da katabilirsiniz. Bu da vücudunuzdan toksinlerin temizlenmesine yardımcı olacaktır.

Demlediğiniz çaydan günde 1-2 fincanı geçmeyecek şekilde, dilediğiniz bitkilerle de karıştırarak tüketebilirsiniz. Taze ahududu meyveniz de varsa, çayınızın içine atıp tatlandırabilirsiniz fakat asıl etken maddeyi içeren, ahududu yapraklarındadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal