Gaziantep'in Simit Kebabı Nasıl Yapılır?

Mutfakta yöresel lezzet sevenler için harika bir tarifimiz var. Gaziantep'e özgü enfes simit kebabını hazırlamak için malzemeleri ve hazırlanış aşamalarını sizin için derledik.

Gaziantep'in Simit Kebabı Nasıl Yapılır?

Akşam yemeğinde Gaziantep'e gidemiyorsanız, kebapları sizin ayağınıza gelsin ister misiniz? İşte enfes bir kebap tarifi.

SİMİT KEBABI TARİFİ

Malzemeler; 1 su bardağı ince bulgur, 1 su bardağı ılık su, 700 gram dana kıyma, 2 çay kaşığı tuz, 1,5 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber, 1,5 tatlı kaşığı nane, 2 diş sarımsak.

Yapılış aşaması; Geniş bir yoğurma kabında bulguru ılık suyla birlikte karıştırın ve bulgurlar hafif şişene dek bekleyin. Bulgurlar şiştikten sonra spatula desteğiyle havalandırdıktan sonra kıyma, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, nane ve rendelenmiş sarımsağı ilave edip kıymayı çok fazla ezmeden yoğurun.
Hazırlanan bulgurlu kıyma harcını ıslattığınız şişlere ince ve eşit olacak biçimde köfteler şeklinde hazırlayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine sıralayın.
200 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişmesini sağlayın. Soğanlı sumak ve yanında ekmek ile ikram edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri