Gaz Sancısı Bebeklerde Nasıl Geçer?

Bu konu hakkında birçok yöntem ve teknik önerilmektedir. Genel olarak anneler dengeli beslenmeye özen göstermeli, gerektiğinde faydalı bitki çaylarını tüketmeli, bebeklerine hafif hareketlerle masaj yapmalıdır.

03.07.2020-14:21 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:20) Gaz Sancısı Bebeklerde Nasıl Geçer?

Her bebek ve annenin fiziksel yapısı farklı olduğu için herhangi bir ilaç ve bitki kullanımında doktora danışılmalıdır.

Anne Sütü ile Beslenmek

Gaz sancısı bebeklerde nasıl geçer: Anneler bebeklerini kendi sütleri ile beslemeli, bebeklerin gazı her beslenme sonrasında çıkartılmalı, vakit kaybedilmemelidir. Aynı zamanda çeşitli mama ve vitaminlerden ziyade anne sütü tercih edilmelidir. Anne sütüyle gazı daha az olacaktır.

Anne Adayları Beslenmesine Özen Göstermeli

Bebekler sütü anneden alacağı için annenin yediği içtiği her şey bebeğin midesine gidecektir. Gaz sancısı bebeklerde nasıl geçer: Bu sebeple anneler dengeli beslenmeye özen gösterilmeli, sağlıksız gıdalar tüketmekten kaçınmalıdır. Anne adayları çeşitli gazlı içecek ve kafeinli içecekleri dikkatli bir şekilde tüketmelidir. Nitekim gaz sancısını kesebilecek herhangi bir tedavi ve ilaç bulunmadığı için beslenme büyük önem arz etmektedir. Bitki çayları mideyi rahatlatacağı için az bir dozda rezene içilmelidir. Hazımsızlığa, kabızlığa, anemiye iyi gelen rezene çayını çok fazla içmek yan etkisine sebebiyet verecektir. Ancak doktor önerisi ve reçeteyle alınırsa birçok vitamin ve mineralin mideye girmesini sağlayacaktır. Bebeği doyurduktan sonra bir çay bardağı veya su bardağı suya, az miktar kimyon ekleyip içirirseniz midesi rahatlayacak ve daha kolay gaz çıkartacaktır.

Bebeğin İlgi Çekeceği Aktiviteler Yapmak

Bu gaz esnasında bebeğiniz ağlayacağı ve zorluk çıkaracağı için onun seveceği ve ilgisini çekeceği hobilere yönelmelisiniz. Dinlendirici ve huzur veren müzikler dinletmek, oyuncaklarla dikkatini başka yöne çekebilirsiniz. Aynı zamanda küçük bir battaniye ile üstünü örtebilir, bebeğinize masal ve hikayeler okuyabilirsiniz. Bebeğinize sevecen davranmalı, onu sevgi ve ilgiden mahrum bırakmamalısınız. Bu tür durumlarda yardıma muhtaç olduğunu unutmamalı, gazı çıkartmak için çeşitli ninni ve şarkılarla dikkatini dağıtarak bu tür masajları denemelisiniz.

Bebeğe Masaj Yapılmalı

Gaz sancısı bebeklerde nasıl geçer: Bebeği rahatlatıp daha kolay gazını çıkartmak için bebeğe yüklenmeden hafif hafif masajlar yapmalısınız. Aynı zamanda küçük bir havluyu ılıtıp bebeğin sırtına veya karnına koyabilirsiniz. Daha sonrasında bebeği çok sıcak olmayan bir suda yıkamalı, yine bu banyo esnasında da masaja devam etmelisiniz. Geleneksel bir teknik olarak bilinen bebeğin sırtına hafif hafif vurup gazı çıkartma işlemi zaman zaman işe yaramaktadır. Bisiklette bilinen pedal çevirme hareketini bebekler üzerinde deneyebilirsiniz. Şöyle ki bebeği yumuşak bir zemine yatırmalı, ellerinizle sanki bebeğiniz pedal çeviriyor gibi hareket etmesini sağlayabilirsiniz. Bu hareket ile birlikte bebeğin mide ve karın kasları aktife geçecek gaz çıkartma işlemi hızlanmış olacaktır. Önerilen yöntemler arasında acı elma yağı da önerilmektedir. Ancak her bebeğin cildi aynı olmadığı için doktor reçetesiyle almak en doğru yöntem olacaktır. Bebeğin bezini sık sık değiştirmek ve pişik olmasını engellerseniz gaz sancısını ortadan kaldırabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal