Galeta Unlu Mantar Kızartması Tarifi

Patates, kabak ve patlıcan kızartmasından sıkıldıysanız, farklı bir tarife ne dersiniz? Galeta unu ile yapılan mantar kızartması tarifini sizin için bir araya getirdik.

Galeta Unlu Mantar Kızartması Tarifi

Ana yemeklerin yanına yapılarak da tüketilen, kendi başına iyi bir öğün olan galeta unlu mantar tarifini denemek ister misiniz? İşte farklılık arayanlar için enfes bir tarif.

GALETA UNLU MANTAR KIZARTMASI

Malzemeler; 400 gram mantar, 2 adet yumurta, 2 su bardağı galeta unu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1,5 su bardağı sıvı yağ.

Yapılış aşaması; Mantarlarının dışını ve içlerini ıslak ve temiz bir bez ile iyice silin. Kabuklarını da hafif şekilde soyun. Bir kasenin içinde yumurtaları tuz ve karabiberleri çırpın. Başka bir  kasenin içerisine de galeta ununu koyun. Mantarları önce yumurta ardından galeta ununa bulayın, tüm mantarlara aynı işlemi yaptıktan sonra bir tabağın içerisine alın ve buzdolabında 10 dakika soğutun. Bu sırada yağı tavada kızdırın.

Sonrasında mantar Altın sarısı renge dönen mantarları yağdan çıkarın ve havlu kağıt serili bir tabağa koyarak, fazla yağını çıkarın. Üzerine tuz ve karabiberi de attıktan sonra kızartmanız hazır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri