Fotoğraflarda Güzel Çıkmanın Formülü

Sosyal medyada gezerken denk geldiğiniz harika fotoğraflara özeniyor olabilirsiniz. Ama bu fotoğrafların çekimlerinde yapılan makyaj hilelerini öğrendiğiniz de sizde şaşırabilirsiniz. Hatta bu makyaj hileleri içle sizde istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz. İşte detaylar...

13.08.2020-16:18 - (Son Güncelleme: 13.08.2020-16:15) Fotoğraflarda Güzel Çıkmanın Formülü

Her ne kadar bazı uzmanlar tarafından günümüzün hastalığı olarak yansıtılsa da selfie çekmeyen kimse herhalde kalmamıştır. Bazen kendinizi iyi hissetmek, bazen ne kadar iyi göründüğünüzü dünyaya duyurmak için çektiğiniz selfieleri paylaşırsınız. Ama bu akım yaygınlaştıkça insanlar da kendilerini diğer kullanıcılarla karşılaştırmaya başlıyor. Eğer siz de daha havalı fotoğraflar çekmek ve paylaşmak için bu detaylara kulak vermelisiniz.

MAKYAJ BAZI KULLANIN

Makyajınıza başlamadan önce cildinizi bir baz ile makyaja hazırlamalısınız. Kullandığınız baz mümkünse cildinizdeki gözenekleri küçülten ve saklayan bazlardan olsun. Cildinizin pürüzsüz ve mükemmel görünmesi için bu adımı kesinlikle uygulamalısınız.

IŞIK OYUNLARINDAN YARARLANIN

Makyaj hilelerinin ne kadar etkili olduğunu biliyorsunuz. Bu yüzden kontür sanatından yararlanmayı unutmayın. Öne çıkarmak istediğiniz bölgeleri daha açık renk bırakarak, kapatmak ve geriye itmek istediğiniz bölgeleri de koyu bir fondöten ile renklendirerek yüzünüzü şekillendirebilirsiniz. Böylece çok daha fotojenik bir görüntü elde edebilirsiniz.

KUSURLARI İYİ ÖRTÜN

Günlük hayatta ne kadar doğal gösteren incecik fondötenleri tercih etseniz de fotoğraflar yüzünüzdeki kusurları ışık sebebiyle yakalayıp büyütebilir. Bu yüzden kapatıcılığı yüksek, cilt kusurlarını tamamen örten fondötenleri kullanabilirsiniz. Fondöteni bir sünger yardımıyla tüm yüzünüze dağıttıktan sonra kusurlu olan bölgelerin üzerinden bir kez daha geçebilirsiniz. Fakat dengeyi burada iyi kurun ve fondötenin maske gibi durmamasına özen gösterin. Fondöteninizi boynunuza doğru yaymayı da unutmayın.

GÖZ MAKYAJINA ÖZEN GÖSTERİN

Fotoğraf makineleri renkleri zaman zaman yutar o yüzden çok nude renkler kullandığınızda fotoğraflarda istediğiniz etkiyi elde etmeyebilirsiniz. Günlük hayat abartıyı kaldırmasa da fotoğraf makineleri için biraz abartı size artı olarak geri dönebilir. Kirpik diplerini belirginleştirmeyi kesinlikle unutmayın. Takma kirpik kullanarak gözlerinizi daha çekici gösterebilirsiniz.

DUDAK MAKYAJI

Dudaklarınızı mutlaka bir kalem yardımıyla çerçevelemelisiniz. Böylece dudaklarınızın şekli fotoğraflarda daha net ortaya çıkacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal