Formda Kalmayı Kolaylaştıran Besinler

Besin tüketimine dikkat edildiği sürece uzun süreli formda kalmak mümkün. Peki formda kalmak için neler tüketmeliyiz? İşte cevabı…

05.02.2019-13:36 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-13:29) Formda Kalmayı Kolaylaştıran Besinler

Forma girmek bir çok kadın için zorlayıcı bir durum. Spor salonunda dökülen terlerin yanı sıra beslenmenin de form üzerinde büyük bir etkisi olduğu şüphesiz.

Besin tüketimine dikkat edildiği sürece uzun süreli formda kalmak mümkün. Peki formda kalmak için neler tüketmeliyiz? İşte cevabı…

Bitter Çikolata

Serotonin hormonlarını canlandıran bu tatlı besin bazı meyve sularından bile daha fazla antioksidan barındırıyor ve tansiyon düşürücü bir etkisi bulunuyor. Bir porsiyonda 30 gr tüketilmesi tavsiye edilir.

Papaya

A, C ve E vitaminleri bakımından çok zengin olan bu tropikal meyve, cilt, saç, kalp ve bağışıklık sistemi açısından çok faydalı. Kurusunun az miktarlarda tüketilmesi öneriliyor.

Biberiye

Yemekleri süslemek ya da baharat olarak kullanılsa da, içindeki uçucu yağlar dolaşım sistemini uyandırıcı ve tahrişi engelleyici bir etkiye sahip. Ayrıca hafıza güçlendirici olarak da biliniyor.

Keten Tohumu

Çekilmiş keten tohumunun sindirimi tane halinden çok daha kolaydır. İçerisinde bitkisel bir östrojen olan lignan barındırır. Bu da aylık ruh hali değişimlerini azalmaya ve fazla yemeyi engellemeyi sağlar.

Portakal

Asit oranı yüksek olan bu meyve, stresle daha kolay baş etmeye yardımcı olur ve içerisinde bolca antioksidan C vitamini vardır.

Kereviz

Sapını kemirmek bile stresinizi azaltır ama bu sebze aynı zamanda kandaki stres hormonların yatıştırır ve damarları da esneten bir kimyasal barındırır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal