Fon Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

Fon perde temizliği sanıldığı kadar zor olmamakla beraber yılda bir defa yıkanması yeterlidir. Anca fon perdenizin kullanıldığı odada sigara içiliyorsa bu yıkama periyodunuzu biraz daha sıklaştırabilirsiniz. fon perde temizliğinin püf noktalarını haberimizin detaylarında bulabilirsiniz….

29.02.2020-16:03 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-15:59) Fon Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

Fon perdeyi yerinden söktükten sonra önce uygun bir pencereden silkeleyin. Bu sayede üzerinde birikmiş tozlarından arındırmış olursunuz. Ne de olsa çok sık yıkanmayan bir perde olduğu için silkelenmesi uygundur.

Fon perdenizi silkeledikten hemen sonra çamaşır makinesine yerleştirmelisiniz. Aksi halde bekleterek kırıştırdığınız perdeyi ütüleme aşamasında zorluk yaşarsınız. Hele bazı fonların kumaş özelliği kırışmaya müsaitse bu durum daha zorlaşabilir.

FON PERDENİZİ ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE YIKAYABİLİRSİNİZ

Fon perdeyi yıkarken çamaşır makinesinin içine başka bir çamaşır yerleştirmeden fonu yalnız yıkamalısınız. Zaten fon, büyük bir parça olduğu için çamaşır makinesi dolacaktır.

Yıkama aşamasında çamaşır makinenizi 30 dereceye ayarlamayı unutmayın. Daha yüksek derecede yıkamak fonun yapısına zarar verecektir. Bu nedenle yüksek ısı ve yüksek devirde sıkma noktasında dikkatli olmalısınız.

Fon perdenizi üzerinde pullar ya da simler varsa çamaşır makinesinde yıkamamalısınız. Bunun yerine küvette yıkamayı tercih edebilirsiniz. Küvette yıkarken fazla soğuk su kullanmayın. Bir dereceyle ölçerek suyu 30 dereceye ayarlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bir nokta da küvette yıkayacağınız fon perdelere çamaşır makinesine koyduğunuz deterjandan daha fazla deterjan koymanız gerekir. Bunu unutmamalısınız.

Fon perdenizde oluşmuş herhangi bir leke varsa bir miktar deterjanı çok az bir suyla karıştırarak macun kıvamına getirip lekenin üzerine sürerek yarım saat bekletin, daha sonra fon perdenize normal yıkama işlemini uygulayabilirsiniz.

Fon perdenizin çok kirli olduğunu düşünüyorsanız yıkama işlemine geçmeden önce ılık su ayarlayarak perdeyi bu suyun içinde 1 saat bekletin. Daha temiz yıkanacağını göreceksiniz.

 Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal