Fıstıklı Kebap Nasıl Yapılır? Fıstıklı Kebap Tarifi

Hem pratik hem de son derece lezzetli olan fıstıklı kebap tarifini sizin için derledik. Peki, fıstıklı kebap nasıl yapılır? Fıstıklı kebap için gerekli malzemeler nelerdir? İşte fıstıklı kebap tarifi...

04.11.2020-11:53 - (Son Güncelleme: 04.11.2020-11:14) Fıstıklı Kebap Nasıl Yapılır? Fıstıklı Kebap Tarifi

Antep mutfağına özgü olan lezzetlerden fıstıklı kebap tarifini sizin için derledik. Hazırlaması düşündüğünüzden daha pratik olan bu tarif vazgeçilmez lezzetlerinizden biri haline gelecek. İşte fıstıklı kebap tarifi için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı…

MALZEMELER

  • 300 gram dana döş kıyma
  • 300 gram kuzu kıyma
  • 2 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstık
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3 adet kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çorba kaşığı iri çekilmiş Antep fıstığı

NASIL YAPILIR?

Soğanı soyduktan sonra rendeleyip suyunu sıkın. Kıymaların üzerine soğan, rendelenmiş sarımsak, Antep fıstığı, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyin. Köfteyi hamur gibi yoğurun. Hazırlanan köfte hamurlarını yassı bir şişe eşit şekilde döşeyin. Fırın ızgarasına alın ve ızgara modunda önlü arkalı olacak şekilde pişirin. Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanı, nar ekşisi ve sumak ile iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız şişleri lavaşın üzerine alın ve iri çekilmiş olan Antep fıstığını serpiştirin. Ardından sumağı serpiştirerek ekşili kırmızı soğanla servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal