Fırında Soslu Tavuk Nasıl Yapılır? Fırında Soslu Tavuk Tarifi

Akşam yemeklerinizi unutulmaz kılmak istiyorsanız hazırladığınız yemeklerle sevdiklerinizi mutlu etmeniz şart. Ailecek oturacağınız akşam yemeği sofrasında, soslu tavuk tarifi ile yemeklerinizi unutulmaz kılabilirsiniz.

01.08.2019-10:20 - (Son Güncelleme: 01.08.2019-10:03) Fırında Soslu Tavuk Nasıl Yapılır? Fırında Soslu Tavuk Tarifi

Hem doyurucu hem de lezzetli bir tarif arıyorsanız soslu tavuk tam size göre. Mutfaktan mis gibi kokuların yayılacağı  bir akşam yemeğine hazırsanız tarifi paylaşıyoruz.

FIRINDA SOSLU TAVUK TARİFİ

Malzemeler;  20 adet bebek patates, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 adet sarımsak, 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 4 adet tavuk kalça, 2 yemek kaşığı domates salçası, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 6 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 su bardağı sıcak su.

Yapılış aşaması; Patateslerin kabuklarını iyice temizleyin.
Sonra tencerenin içerisine 2,5 su bardağı kadar kaynamış su ekleyin. Patatesleri içine attıktan sonra hafif yumuşayana dek pişirin. Sonrasında süzgeçten geçirin ve ilk sıcaklarını atmalarını bekleyin. Bir fırın kabının içinde üstüne sarımsak, zeytinyağı, tereyağı, tuz, limon kabuğu rendesi ve karabiber serperek karıştırın. 170 derecede ısıtılmış fırına sürün. 10-15 dakika kadar rengi hafif değişinceye kadar pişirin.

Bir kasenin içine koyduğunuz tavuk için gerekli tüm malzemeleri birbiriyle karıştırın. Sonrasında tavukları da ekleyerek harmanlayın. Bir fırın kabının içerisine boşaltın. Kabın üzeri kapalı bir şekilde (varsa kabın kapağı ya da folyo kullanarak kapatabilirsiniz) 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Fırından almadan evvel kapağını açın, böyle bir süre pişirin ve üzerinin de kızarmasını bekleyin. Tavuklarınızı da fırından çıkarın ve patateslerle birlikte sofralarınıza servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal