Fırında Kıymalı Milföylü Tart Tarifi

Kıymalı börekleri seviyorsanız kıymalı milföyü de seveceksiniz. İstediğiniz her öğün afiyetle tüketebileceğiniz bu harika lezzeti yapmak için siz de acele edeceksiniz.

24.09.2019-14:26 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-14:17)

Hazırlanışı kolay yemesi olay bu enfes lezzet için siz de kendinizi bir an önce  mutfağa atmak isteyeceksiniz.İşte nefis bir tarif ile sizlerleyiz.

KIYMALI MİLFÖYLÜ TART

MALZEMELER: 

Yarım su bardağı soğuk su, Yarım su bardağı zeytinyağı, 4 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, 45 gr tereyağı, 1 yumurta sarısı

İç harcı için

300 gr kıyma, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 soğan, Tuz, Karabiber, 2 yemek kaşığı mısır unu

HAZIRLANIŞI: 

Unu bir kabın içine alın ve ortasını çukur olarak açın. Tereyağı, zeytinyağı ve tuzu ilave edip pütürlü bir hamur olana dek yoğurun. Suyu ekledikten sonra yoğurun. Hamuru ikiye böldükten sonra un serpilmiş bir zeminde yarım santim kalınlığında açın. Hamurdan aldığınız bir parçayı içini yağladığınız tart kalıbının içine iyice yayın. Soğanın kabuğunu soyduktan sonra küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıttıktan sonra soğanı ve kıymayı ilave edip kısık ateşte kavurun.

Tuz, karabiber ve mısır ununu katıp harmanlayın. Harç ılındıktan sonra hamurun üstüne yayın. Kalan hamur parçasını kıymalı harcın üstüne yayın. Alttaki hamurun güzelce pişebilmesi için hamurun üstüne belirli mesafelerle delikler açın. Yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal