Fırında Çıtır Kabak Dilimleri Tarifi

Sofralarınıza çıtır çıtır bir lezzet geliyor. Çıtır kabak dilimleri nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Sebzenin vitamininden lezzetli bir tarifle faydalanmak istiyorsanız işte hazırlanışı!

Fırında Çıtır Kabak Dilimleri Tarifi

Akşam yemeğe ne yapsam diye düşünüyorsanız, sizi şımartmaya yetecek enfes bir lezzet sunuyoruz. 

ÇITIR KABAK DİLİMLERİ  

MALZEMELER: 

1 kilogram kabak, 1 su bardağı un, 1,5 paket çıtır pane harcı, 3 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 su bardağı kızartma yağı, 1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI: 

Kabakların kabuklarını soyun ve halka halka kesin. Buzdolabı poşetine unu, tuzu, kabartma tozu, tuz ve karabiberi alın. Dilimlenen kabakları buzdolabı poşetine yerleştirin ve ağzını kapatıp sallayın kabakları unlayın.
Unlanan kabakların fazla ununu alın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Kızartma yağını ısıtın. Yumurtaları çırpın. Dinlenen unlanmış kabakları ilk yumurtaya ardından çıtır pane harcına bulayarak kızgın yağda kızartın. Fazla yağını süzdürerek servise hazırlayın. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR