Fırın İçi Temizliğinde Limonun Gücünü Görün

Ev temizliğinin en zorlu kısmı şüphesiz mutfak kısmıdır. Mutfakta ise fırın temizlemek gerçekten zorludur ve çaba gerektirir. İşte sizi bu zorluktan bir nebze de olsa kurtarabilecek birkaç pratik önerimiz var. İşte onlardan bazıları.

19.08.2019-09:57 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-09:46) Fırın İçi Temizliğinde Limonun Gücünü Görün

Fırın içindeki kalıcı yağ ve lekelere karşı  doğal malzemelerden destek alabilirsiniz. Bir fırça yardımıyla kolayca üstesinden geleceğiniz lekelerle fırını tertemiz yapabilirsiniz.

KARBONATLA SİLİN   

Fırınızın içini karbonatla silerek temizleyebilirsiniz. Bilhassa köşelerini diş fırçasından destek alarak fırçalayabilirsiniz. 

FIRIN İÇİNE SİRKELİ SU KOYARAK BEKLEYİN 

İlk olarak yapmanız gereken şey bir metal içerisine sıcak kaynamış suyu boşaltmak ve içerisine elma ya da üzüm sirkesi eklemek. Önceden ısıtılmış fırının içine bu kabı yerleştirin ve 15 dakika süresince bekletin. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey kabın plastik olmaması gerektiğidir. Bekledikten sonra metal kabı fırından çıkarın ve köpüklü sünger ile fırının içini temizleyin.

FIRIN İÇİNİ LİMONLA SİLİN  

Fırın içi temizliği yapmanın bir başka önemli noktası ise limonu ikiye kesip, limonla fırının içini bastıra bastıra silmek olacaktır. 5 dakika bekledikten sonra fırın içini yine köpüklü bez yardımıyla silerek temizleyin. Lekelerin çok hızlı bir şekide çıktığını göreceksiniz. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal