Fındıklı Kurabiye Tarifi

Eğer kurabiye sever biriyseniz bu tarife kesinlikle bayılacaksınız. Ağızda dağılan aynı zamanda fındığın çıtırlığı ile de adeta şenlik yaratan bir kurabiye fındıklı kurabiye tarifi eğer çocuğunuz fındık yemiyorsa da yedirmek için güzel bir alternatif olacaktır ve evdekiler kesinlikle bu tarife bayılacaktır.

16.07.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-17:54) Fındıklı Kurabiye Tarifi

Misafiriniz geldiğinde de değerlendirebileceğiniz bu tarifi kesinlikle yiyen herkes çok beğenecek. Eğer hala fındıklı kurabiye tarifini denemediyseniz mutlaka deneyin hem lezzeti hem de yapılışı çok pratik. O zaman lafı uzatmadan hemen tarife geçelim. İşte;

FINDIKLI KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

KURABİYE İÇİN:

  • 125 gram margarin
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un(alabildiğince)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı dövülmüş fındık

YAPILIŞI;

İlk adım olarak öncelikle derin bir yoğurma kabı seçin ve de içerisine un gariç bütün malzemeleri ekleyin. (125 gr. Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, 1 adet yumurta) ardından bu malzemeleri iyice homojen bir karışım elde edene kadar karıştırdıktan sonra içerisine azar azar unu ilave etmeye başlayın. Bu noktada eğer elekten geçirerek unu ilave ederseniz karışımız daha güzel kıvamlı ve pürüzsüz olacaktır ancak böyle bir imkanınız yoksa da mecburi bir işlem değildir. Hamurunuzu kulak memesi kıvamı alana kadar unu katarak karıştırdıktan sonra ise dilediğiniz büyüklükte küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlak şekil veriniz. Bu noktada hamurunuzun kıvamının daha da yoğunlaşması için üzerini streç filmle kaplayıp 2 saat kadar buzdolabında bekletirseniz şekil verirken daha kolay olacaktır ve kıvamı da kendini toplayacaktır. Ancak buzdolabından çıkardığınızda şekil verme işlemini hızlıca yapmalı ve de hamurun erimesine izin vermemelisiniz. Bütün harcınız bitene kadar şekil verme işlemini bitirdikten sonra ise bir fırın tepsisi seçiniz ve de yapışmaması için bir yağlı kağıt serdikten sonra şekil verdiğiniz bütün kurabiyelerinizi fırına diziniz. Daha sonra ise önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirdiğinizde kurabiyeleriniz pişecektir. Ancak pişme süreleri fırından fırına farklılık göstermektedir bu sebeple arada kapağını açamadan kontrol ederseniz kurabiyelerinizin yanmasını veya çiğ kalmasını önlemiş olursunuz. Piştiğini anladıktan sonra ise kurabiyelerinizi fırından alıp soğumasını bekledikten sonra sunum tabağınıza alıp istediğiniz zaman güzelce tüketebilirsiniz.

FINDIKLI KURABİYE PÜF NOKTASI

  • Kullanacağınız margarinin ve yumurtanın oda sıcaklığında olması kesinlikle önemli adımlardan biri eğer buzdolabından çıkarır çıkarmaz kullanırsanız istediğiniz kıvamı elde etmekte zorlanacaksınızdır.

 Şimdi ise bu kurabiyenin yanına çok yakışacak bir limonata tarifi vererek devam etmek istiyoruz. İşte;

LİMONATA TARİFİ

Limonata Tarifi Malzemeleri

  • 2 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 13 su bardağı su

YAPILIŞI;

Portakal ve limonu buzlukta bekletiniz. Ardından portakal ve limonu robottan geçirdikten sonra püre haline getirdiğiniz karışımın üzerine 13 bardak suyu ilave ederek buzdolabında 3 saat kadar dinlendirdikten sonra dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal