Fetüs Nedir?

Hamilelik döneminde bebeğiniz her hafta gelişir. Doktorunuz, gebeliğin evreleri hakkında bilgi verirken fetüs, embriyo ve zigot gibi terimler kullanır. Peki bu terimlerin ne anlama geldiğini biliyor musunuz?

16.01.2019-09:17 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-09:12) Fetüs Nedir?

Hamilelik döneminde bebeğiniz her hafta gelişir. Doktorunuz, gebeliğin evreleri hakkında bilgi verirken fetüs, embriyo ve zigot gibi terimler kullanır. Peki bu terimlerin ne anlama geldiğini biliyor musunuz? İşte yanıtı...

Fetüs Nedir?

Fetüs, gebeliğin on birinci haftasından doğuma kadar gelişmekte olan bir bebeğin tıbbi terimidir. Bundan dönemden önce, gelişmekte olan bebeğe embriyo denir. Fetal dönemin başlangıcında, fetüsün tüm önemli sistemleri ve yapıları vardır. Hamileliğin kalan haftalarında, fetüsün vücudu ve beyninden tutun, tırnaklarına kadar gelişir ve büyür. Fetüs, fetal periyodun başlangıcında, 2.5 cm olacaktır ve doğana kadar 48 cm uzunluğundan çok büyüyecektir. Hamileliğin son ayında, fetüs, ortalama olarak, haftada yaklaşık yarım kilo alacaktır.

Zigot Nedir?

Sperm yeni yumurtlanan yumurtayı karşıladığında üremenin kritik noktası yaşanmış olur. Bu karşılaşmada 23 erkek ve 23 dişi kromozom bir araya gelerek zigot olarak adlandırılan tek hücreli embriyoyu oluşturur.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal