Ferace Nedir?

Ferace nedir? Ferace modelleri nelerdir? Feracenin tarihi nedir? Ferace ilgili merak edilen bütün soruların yanıtı haberimizin detayında...

25.04.2018-17:47 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-17:29) Ferace Nedir?

Günümüzde tesüttürlü birçok kadının tercih ettiği ferace çok merak ediliyor ve araştırılıyor. Ferace nedir? Ferace modelleri nelerdir? Feracenin tarihi nedir? Ferace ilgili merak edilen bütün detaylar haberimizde...

FERACE NEDİR?

Ferace kelimesi Türkçeye Arapça dilinden geçmistir. Kadınların dışarı çıkarken giydikleri bol olan bu kıyafet, Osmanlı dönemi kadınlarının bulmuş olduğu giysilerden biridir.

Arapçada 'açmak, yarmak, ferahlatmak' manasındaki 'ferc' mastarından gelen kelimenin aslı 'fereciyye' olup 'önü açık ferah elbise' anlamına gelmektedir.

FERACE MODELLERİ NELERDİR?

Tesettür giyim olarak günümüzde dış giyim olarak tercih edilen feracelerin farklı modellerini bulmak mümkün. Diğer yandan renk olarakta bir çok farklı renk yelpazesine sahip ferace modelleri bulunabiliyor. Osmanlı zamanında olduğu gibi ana rengi siyah olan feraceler günümüzde de en çok siyah olarak tercih ediliyor.

FERACENİN TARİHİ NEDİR?

Abbasi döneminden beri çesitli İslam ülkelerinde devlet adamları tarafından kullanıldıgı bilinen ferace, Osmanlılarda XV. yüzyıl sonundan çesitli degisikliklere uğrar ve hem erkeklerin hem de kadınların giydigi bir kıyafet halini alır.

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde herhangi bir ayrım yapılmadan herkesin giyebildigi kıyafetlerden olmuştur. Müslüman ve gayr-i Müslimlerin ayırt edilebilmek için Müslümanlar kırmızı, yeşil, mavi gibi renkleri , gayr-i Müslimler ise açık renk kullanmalarına izin verilmiştir.

Ferace, 1889'da tesettüre uygun olmadığı düşüncesi ile II. Abdülhâmit tarafından kesin bir biçimde yasaklanmıştır, sadece çarfaf güyünmelerine izin verilmiştir. Erkekler çarşaf içinde saraya girmeye çalıştıkları için sadece saray kadınlarına ferace giymeye izin verilmiştir.

Cumhuriyet yıllarına doğru ferace uzun bir manto olarak kullanıldığı gözlemlenmiştir.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal