Fazla Kilolarınızdan Kurtulmak İçin Bunu Deneyin!

Bayramda alınan kiloları vermek isteyen hemen herkes ‘Fazla kilolarımı nasıl veririm’ diye araştırmaya başladı. Bunun üzerine uzmanlar, açlık hissinin bastırılması konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Peki, hızlı kilo vermek için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde…

28.05.2020-15:50 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-15:30) Fazla Kilolarınızdan Kurtulmak İçin Bunu Deneyin!

Uzmanlar, günde 2 bardak süt içmenin sağlıksız kilo alımının önüne geçilebileceğini belirten Prof.Dr. Neriman İnanç önemli açıklamalarda bulundu. Sütün hayatın her döneminde muhakkak tüketilmesi gerektiğinin altını çizen İnanç, “Fazla kilo neredeyse çağımızın temel sorunu.

Kilo sorununun minimum düzeye inmesi için sağlıklı ve uzun süre tok tutan glisemik indeksi yüksek yiyecekler tüketilmesi öneriliyor.

Düzenli olarak her gün içilen 2 bardak süt de dengesiz ve sağlıksız beslenmeyle alınan kiloları önlemede önemli,” ifadelerini kullandı.

İçinde bulunduğumuz bu süreçte özellikle ambalajlı sütlerin tercih edilmesinin önemine değinen Prof. Dr. İnanç, uzun ömürlü sütlerin tamamen kapalı ortamda, ışık ve hava gibi dış etkenlerle her türlü temastan koruyan aseptik ambalajlara doldurulduğunu belirtti.

AÇIKTA SATILAN SÜTÜ KAYNATIRSANIZ…

Açıkta satılan sütü mikroplardan tamamen arındırmak için, 90 ila 95 derecede 10-15 dakika kaynatmanı gerekir.

Prof. Dr. İnanç, "Süt kaynatıldıktan sonra içindeki vitaminler başta olmak üzere besin değerlerinin yüzde 50 ila 90 oranında azalıyor," dedi.

SÜT İÇMEK TANSİYONUN DENGELENMESİNİ SAĞLIYOR

Vücutta azalan kalsiyumun geri alınması için arteriyel kan basıncını artırdığına dikkat çeken Prof. Dr. Neriman İnanç, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Kalsiyum, magnezyum ve fosfor minerallerinin alımı artırılarak kan basıcında azalma sağlanabiliyor.

Kalsiyum denince aklımıza gelen ilk besin öğesi süttür.

Optimal kan basıncının sağlanmasında ve sağlıklı yaşam için günde 3-4 porsiyon süt ve süt ürünlerinin tüketimi öneriyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal