Evlilikte İlk Gece Nasıl Olur?

Evliliğin en temel direği eşler arasındaki ilişkidir. Peki evlilikte ilk gece nasıl olmalıdır? Evlilikte ilk gece korkusu nasıl yenilir? Evlilikte ilk gece hakkında öğrenmek istediğiniz ve merak ettiğiniz her şey haberin detayında saklı. İşte evlilikte ilk gece nasıl olmalı sorusunun cevabı...

16.04.2018-17:33 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-16:56) Evlilikte İlk Gece Nasıl Olur?

Evliliğin en temel direği eşler arasındaki ilişkidir. Peki evlilikte ilk gece nasıl olmalıdır? Evlilikte ilk gece korkusu nasıl yenilir? Evlilikte ilk gece hakkında öğrenmek istediğiniz ve merak ettiğiniz her şey haberin detayında saklı. İşte evlilikte ilk gece nasıl olmalı sorusunun cevabı...

EVLİLİKTE İLK GECE?

Evliliğin en önemli noktası eşler arasında yaşanan ilişki ve beraberliktir. Eşler arasındaki birlikteliğin korkuya dönüşmesi tamamen çevrenin abartması ve kişileri kaygılandırmasıyla oluşur. Aslında psikoloji olan ilk gece korkusu çözülebilir bir durumdur.

Evlilikte ilk gece psikolojik olarak eşlerin birbirini kasması sonucu beraberlik yaşayamaması karşılıklı olarak huzursuz eden bir durum. Kadınlar kadar erkeklerde de ilk gece korkusu görülür. İstemsiz olarak gelişen bir durumdur.

EVLİLİKTE İLK GECE KORKUSU NASIL ATLATILIR?

 

Evliliğin beraberinde getirdiği ve eşleri karşılıklı olarak kasan ilk gece korkusunu yenmek aslında çok kolay. Tamamen psikolojik ve kaygıdan ibaret olan ilk gece korkusunu yenmek için öncelikle bireyler hem kendilerini hem de partnerlerini rahatlatmalıdır.

İkinci bir adım olarak ilşki bir sorun olarak düşünülmemelidir. Bu konu hakkında merak ettiklerinizi partnerinizle rahatça konuşabilmelisiniz.

Evlilikte ilk gece hakkında anlatılan kaygı verici hikayeleri dinlemeyin ve cinsel içerikli filmler izlememeye özen gösterin.

Eşler arasında gerçekleşen beraberliğin dol bir eylem olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Beraberlik anında başka şeyler düşünmeyin. Aksi takdirde kaygılarınız artacaktır.

Eğer bu yöntemlerle korkunuzu yenemezseniz evlilik terapistinden yardım alın. Psikolojik bir destek korkunuzu yenmenize olanak sağlayacaktır.

EVLİLİKTE İLK GECE NASIL OLMALI?

Öncelikle içinizi ve aklınızı ferah tutun. Banyoya gidin elinizi ve yüzünüzü yıkayın. Makyajınızı temizleyin veya tazeleyin. Daha sonra giymek istediğiniz o gün için planladığınız giysilerinizi giyin. Eşinizle bu durumu açık açık konuşun. Kulak arkası ve dirsek içlerine parfüm sıkın. Bu gecenin daha da güzel geçmesine neden oalcaktır. 

Yatak odanızı mumla süsleyebilirsiniz. Kısık sesde fonda çalan bir müzik ortamı daha da rahatlatacaktır. Birbirinize güven duyun ve birbirinizi korkutmayın. Çekingen davranışlar sergilemeyin.

Evlilikte ilk gecenin büyüsünü bozmamak için partnerinizle birlikte uyum içinde hareket etmelisiniz. O gece kaygının yarattığı stresle birbirinize bağırmamalısınız. 

EVLİLİKTE İLK GECE NASIL KORUNULUR?

Evlendikten sonra hemen çocuk sahibi olmak eşlerin birlikte verebileceği bir karardır. Önce çocuk sahibi olmak isteyip istemediğinize karar verin. Eğer hemen çocuk sahibi olmak istemiyorsanız çeşitli korunma yöntemlerini terci edebilirsiniz. 

Korunma tedavisine evliliten 3 ay önce başlanması gerekiliyor. Çünkü bu sayede çiftler için en sağlıklı korunma yöntemi doktorlar tarafından belirleniyor. 

Korunma yöntemleri arasında en yaygın olanı dğum kontrol hapıdır. Evlilikten 2 ay önce alınması gerekiyor. Bunun dışında prezervatif de tercih edilen ancak doğum kontrol hapı kadar güvenilir olmayan bir korunma yöntemidir.

Vajinal spiral ve deri altı implantı da son zamanlarda eşler tarafından tercih edilen korunma yöntemlerindendir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal