Evinizi Böceklerden Böyle Koruyun!

Elbette evinizde bir böcekle karşılaşma ihtimaliniz sadece yaz aylarına özgü değildir. Ancak hangi mevsim ve hangi böcek olursa olsun, önleminizi almak, daha sonra böceklerden kurtulmaya çalışmaktan daha kolay olacaktır.

07.12.2019-11:36 - (Son Güncelleme: 07.12.2019-11:29)

Hangi mevsim ve hangi böcek olursa olsun, önleminizi almak, daha sonra böceklerden kurtulmaya çalışmaktan daha kolay olacaktır. Elbette evinizde bir böcekle karşılaşma ihtimaliniz  sadece yaz aylarına özgü değildir. 

EVİNİZİ BÖCEKLERDEN BÖYLE KORUYUN

Yemekleri kapalı kaplarda tutun ve ortalıkta kirli bulaşık bırakmayın. Evi mümkün olduğunca kuru tutun. Su, kalorifer böceği ve sivrisinek gibi böcekleri çeker. Zeminde, lavabonun içinde, bahçede ıslak alanlar kalmamasına özen gösterin. Tamirat yapın. Duvar ve zeminlerdeki çatlak ve deliklere böcekler yumurta bırakabilir, gider boruları gibi açıklıklardan ise yetişkin böcekler evinize girebilir. 

Kurtulmak isteğiniz böcek karıncaysa tarçın, kahve, sarımsak ve nane gibi kokular kaçmalarını sağlayabilir. Açık paketli tahıllardan yayılabilecek güvelerden kurtulmak için böceklenmiş tüm ürünleri atın. Dolapları boşaltın ve sabunlu suyla iyice temizleyin. Daha dayanıklı olan kalorifer böcekleri mutfaklarda sık görülürler. Mutfak böceklerinden nasıl kurtulurum diyorsanız, tezgahı beyaz sirkeyle silmek etkili olabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal