Evde Yoğurt Yapımı

Son zamanlarda oldukça artan organik beslenme isteği, evde yoğurt yapımını da beraberinde getirdi. Dışarıdan yoğurt almak istemeyen ve sağlıklı beslenmek isteyen kişiler, evde kendi yoğurtlarını yapıyor.

27.12.2018-11:06 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-10:59) Evde Yoğurt Yapımı

Son zamanlarda oldukça artan organik beslenme isteği, evde yoğurt yapımını da beraberinde getirdi. Dışarıdan yoğurt almak istemeyen ve sağlıklı beslenmek isteyen kişiler, evde kendi yoğurtlarını yapıyor. Peki evde yoğurt nasıl yapılır? Evde güzel yoğurt yapmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

EVDE YOĞURT YAPIMI

Malzemeler;

-2-3 litre tercihen organik tam yağlı süt (kutu sütlerin tutma ihtimali düşüktür.)

-3-4 yemek kaşığı tercihen ev yapımı veya canlı bakteri içeren mayalık yoğurt

NOT: Mayalama aşamasında isterseniz bir çimdik tuz ve şeker (tuz ekşimemesi, şeker çabuk mayalanması için) ekleyebilirsiniz.

Yoğurt Tarifi;

Sütü boş bir tencereye koyarak kaynatınız. Kısık ateşte karıştırarak kendi kendine buharlaştırarak daha koyu bir süt elde edebilirsiniz. Daha sonra kaynamış olan sütü bekletiniz. Parmağınızı süte batırdığınızda hafif ısıracak. Çok hafif yakacak elinizi. Çok sıcak olursa mayalanma olmaz, soğuk olursa yine mayalanma başlamaz. Süt bu şekilde olduğunda mayalanacak ısıda olduğunu anlamış oluruz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal