Evde Yapabileceğiniz Pizza Sosu Tarifi

En çok sevilen yiyeceklerden olan pizzayı evde yapmayı denediniz mi? Pizzanın en önemli püf noktası olan pizza sosu yapımıyla harika bir pizza yapabilirsiniz.

23.07.2020-16:02 - (Son Güncelleme: 22.05.2021-15:38)

Hemen hemen herkes tarafından sevilen pizzayı evde kendiniz de yapabilirsiniz. İştahla ve severek tüketilen pizzanın yapımı zor gibi görünse de püf noktalarıyla kolayca yapabilirsiniz. Evde pizza sosu nasıl yapılır? diyorsanız sizler için muhteşem pizzalar yapabileceğiniz pizza sosu tarifini veriyoruz. 

Pizzayı genelde dışarda yemeye alışığız. Ama dışardan yemek istemeyenler için sağlıklı bir alternatif olarak evde kendiniz de yapabilirsiniz. Hem böylece sağlıklı mı sağlıksız mı diye düşünmeden gönül rahatlığıyla severek tükettiğiniz pizzayı evde kendiniz yapabilirsiniz. 

Evde pizza yapmak zor gibi görülse de aslında hem çok kolay hem de eğlenceli ve pratiktir. Püf noktalarına dikkat edildiği taktirde meşhur pizzacılara taş çıkaracak pizzalar hazırlayabilirsiniz. Kendi yaptığınız pizzaların emin olun herkes bağımlısı olacak.

Pizzanın en önemli püf noktası pizza hamurunun üzerine sürülen sostur. Pizzanın üzerinde herkesin iştahını açan kıpkırmızı sosla pizzanıza o enfes lezzeti verebilirsiniz. 

PİZZA SOSU TARİFİ

MALZEMELER

- 4 adet iri domates (yaklaşık 800 gram)

- 1 çorba kaşığı domates salçası

- 1 çorba kaşığı şeker

- 1 çay kaşığı tatlı kırmızıbiber

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı tuz (istenirse artırabilirsiniz)

- 3 diş sarımsak, ince kıyılmış

- 5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

NASIL YAPILIR

4 adet irice domateslerimizi önce daha kolay soyabilmek için bir süre ılık suda bekletin, ardından yıkayın ve kabuklarını tırtıklı bir bıçak yardımıyla soyun. Bu işlemin ardından bir rende yardımıyla domateslerinizi rendeleyeme başlayın ya da bir kesme tahtasında ince bir şekilde doğrayın.

Tabanı yapışmayacak bir tencere seçimi sos yapımında size fayda sağlayacaktır. Domatesleri rendeledikten sonra tencereye alın ve pişirmeye başlayın. Pişirdiğiniz domateslerin üzerine diğer malzemelerinizi sırasıyla koyun. Salçayı, şekeri, kırmızıbiberi, karabiberi, tuzu ve zeytinyağını ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Yavaş yavaş karıştırdığınız sosunuz kıvam almaya başlayınca son olarak sarımsaklarınızı ekleyin. Sosunuzu orta ateşte kaynamaya bırakın, ara ara çırpıcı yardımıyla topaklanmaması için karıştırın.

Sosunuz kaynadıktan sonra ocağı yüksek ateşe getirip beş dakika daha kıvam alması için karıştırarak pişirin. Sosumuz hazır, sıcak haliyle hamuru sulandırmaması için biraz soğumasını bekleyip ardından bir kepçenin arkasından yardım alarak sosunuzu hamurun üzerine yayabilirsiniz.

Dilediğiniz pizza malzemelerini üzerine ekledikten sonra pizzanızı pişirmek için hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal