Evde Vücut Peelingi Nasıl Yapılır?

Cildi kuruluktan arındırır ve cildin pürüzsüz olmasını sağlar peelingler. Ayrıca peelingler evde de kolaylıkla yapılan ve çok da pratik olan tarifleriyle son derece basit ve sizi güzelleştirecek şeylerden biridir.

22.06.2020-15:15 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:13) Evde Vücut Peelingi Nasıl Yapılır?

Öncelikle peeling nedir? Biraz bundan bahsetmeliyiz. Peeling vücudumuzdaki cildimizin ölü derilerden arınmasına ve peeling yaparken kan akışı sağladığı için ise hücre yenilenmesine yardımcı güzellik ürünlerinden biridir. Ayrıca cildi yenilediğinden cildinizin kesinlikle daha canlı ve parlak durmasını sağlayacaktır.

Dudak peelingi

Malzemeler:

  • 1 kaşık bal
  • 1 kaşık Esmer şeker
  • 1 kaşık Türk kahvesi

Yapılışı: bu malzemeleri ufak bir kabın içinde homojen oluncaya kadar güzelce karıştırmalısınız. Daha sonrasında duştan önce veya sonra 3 dakika masaj yaparak güzelce peeling yapınız ve durulayınız dudaklarınızın pürüzsüzlüğüne ve canlılığına inanamayacaksınız. Hafta da iki kez düzenli olark yapınız. Ayrıca bu malzemeler çabuk bozulan maddeler olmadığından yaklaşık bir ay boyunca durabilir ancak daha fazla bekletmemenizi öneriyoruz. Bu yüzden az yapıp bittikçe tazelemeniz yararlı olacaktır.

Çilek ve Yoğurtlu Peeling

Malzemeler:

  • 3-4 adet çilek
  • Sebze ezici
  • 1 kaşık yoğurt

Ezdiğiniz birkaç çilekle birlikte yoğurdu güzelce karıştırıp yüzünüze sürünüz daha sonra yaklaşık yarım saat kadar yüzünüzde bekletin ve ılık su ile güzelce durulayın. Bu maske yüzünüze çok güzel bir şekilde canlılık verecek ve parlamasını sağlayacaktır.

Şeker peelingi

Peeling denilince sanırım imdadımıza koşan doğal ve pratik malzemelerin başında yer alıyor şeker kesinlikle. Evde vücut peelingi nasıl yapılır dendiğinde bu tarif hem yüzünüzde hem de vücudunuzda kullanabilirsiniz. Ancak çok ince bir yüz deriniz varsa yüzünüzü çizebilir o yüzden hassas bir cilde sahipseniz yüzünüze uygulamanızı kesinlikle önermiyoruz.

Malzemeler:

  • 1 avuç toz şeker
  • 1 çay bardağı su

Küçük bir kaba eklediğiniz toz şekeri üzerini geçecek kadar da su koyduğunuzda işte maskeniz hazır. Bu kadar basit ve pratik bir tarif işte artık bakım yapmaya üşeniyorum diyenlerin de bir bahanesi kalmayacak bu tarifle! Sonrasında ise hazırladığınız bu karışımla cildinize çok da bastırıp cildinizi çizmeden masaj yaparak uygulayın ve güzelce cildinizi durulayın.

Ananas Peelingi

Malzemeler:

  • Yarım ananas
  • 1 yemek kaşığı yulaf
  • 1 çay kaşığının ucu kadar bal

Öncelikle anasları çok küçük parçalar halinde doğrayın ve sonra da bir çatal yardımı ile güzelce ezin. Bu işlemi eğer blenderınız varsa çok daha kolay yapabilirsiniz. Sonrasında güzelce püre haline getirdiğiniz ananasla birlikte yulaf ve balı da ekleyerek homojen olana kadar karıştırın. Bu cilt maskesini temizlediğiniz cildinize uygulayın ve bol bol su ile durulayın. Bu işlemi hafta da bir olmak üzere her hafta tekrarlayabilirsiniz.

 Evde vücut peelingi nasıl yapılır dediğinizde merak edilen her şeyi sizin için araştırdık verdiğimiz peeling tariflerini çok seveceğinizden eminiz.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal