Evde Verimli Vakit Geçirmenin Yolları

Coronavirüsünden dolayı kendini evde karantina altına alan kişiler için vaktini verimli geçirebileceği aktiviteleri bir araya getirdik. İşte evde keyifli vakit geçirmenin yolları…

20.03.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-12:29) Evde Verimli Vakit Geçirmenin Yolları

Küresel bir salgın haline gelen Coronavirüsünden korunmak isteyen herkes kendini evine kapattı. Evde geçirdiğiniz zamanı değerlendirmek için yapabileceğiniz birçok aktivite bulunuyor. İşte evde keyifli vakit geçirmek için yapabilecekleriniz…

ÖRGÜ ÖRÜN

Örgü örmek, düşüncelerinizin daha sakin hale gelmesini sağlar ve var olan salgın düşüncesinden uzaklaştırarak daha sakin kalmanızı sağlar. Ayrıca ortaya çıkardığınız işi gördüğünüzde kendinizi motive olmuş hissedeceksiniz.

YENİ BİR DİL ÖĞRENİN

Bir şeyler öğrenmenin tam zamanı! O neden yabancı bir dil olmasın, değil mi? Yeni bir dil öğrenmek hem boş olan vaktinizi değerlendirmek hem de ufkunuzu genişletmek için mükemmel bir yol. Mesela en çok merak ettiğiniz ülkenin dilini öğrenebilirsiniz.

KİTAP OKUYUN

Kitap okumak insanı başka yerlere götüren, hayal gücünü, ufkunu genişleten muhteşem bir eylemdir. Bu boş zamanınızda uzun zamandır okumayı ertelediğiniz bir kitaba başlayabilirsiniz.

YEMEK YAPIN

Yemek yapmak bazen çok rahatlatıcı gelebilir. Ortaya çıkan lezzetli bir yemek sizi de çok memnun edecektir. Dünya mutfaklarından yeni tatlar deneyip damak zevkinizi ve yemek yapma yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.

BİTKİLERİNİZLE İLGİLENİN

Toprakla uğraşmak insana her zaman huzur vermiştir. Aynı zamanda toprakla uğraşmak vücudunuzdaki elektriği ve stresin azalmasını sağlar. Hem bitkilerinizle ilgilenip onlarla vakit geçirebilir hem de onların gelişimini gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca yeni ekeceğiniz bitkilerle evinizi süsleyebilirsiniz.

PUZZLE YAPIN

Puzzle yapmak, konsantre olmanızı ve aklınızın işlevselliğini artırıcı bir aktivitedir. Boş vakitte yapılabilecek güzel aktiviteler arasında puzzle yapmakta vardır. Kimisi için bir tutku olan puzzle kimisi içinde eğlenceli bir aktivite olabilir.

ŞARKI SÖYLEYİN, RESİM YAPIN, DANS EDİN

Bu üç aktivite de keyfinizi yerine getirecek, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak aktiviteler ve yapmak için illa ki yetenekli olmanız gerektiğini düşünmeyin. Herkes şarkı söyleyebilir, resim yapabilir ve dans edebilir. Yeter ki siz içinizden geldiği gibi yapın, o zaman size has bir oluşum olacaktır.

EŞYALARIN YERİNİ DEĞİŞTİRİN

Bir süre evde oturduktan sonra sıkılmaya başlayabilirsiniz, bu gayet normal. Hem can sıkıntınızı gidermek hem de ev dekorasyonunuzda yeni değişimler yapmak için eşyalarınızın yerini değiştirebilirsiniz. Bu sayede yeni haliyle odalarınıza tekrar alışmanın heyecanı içinize dolabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal