Evde Uzaktan Eğitim Sistemine Nasıl Hazırlanılır?

Okul hazırlığı için artık ev dekorasyonunu da hesaba katmak gerekiyor. Çocuğunuzu olası bir uzaktan eğitim dönemine yeniden hazırlamak için nelere dikkat etmeliyiz?

11.08.2020-15:02 - (Son Güncelleme: 02.09.2021-17:32) Evde Uzaktan Eğitim Sistemine Nasıl Hazırlanılır?

Okula dönüş dönemi bugüne kadar hep kırtasiye ve okul kıyafetleri satın alarak yapılırdı. Peki ya 'Okullar açılacak mı?' sorusunun cevabı 'Kısa bir süreliğine…' olursa ne olabilir. Yetkililer birçok senaryodan bahsetse de Koronavirüs pandemisi halen devam etmekte. Okula dönüş dönemini evde uzaktan eğitime dönüş olarak düşünüp hazırlık yapmak mantıklı görünüyor.

AİLECE HAZIRLANIN VE KEYİF ALMAYA BAKIN

Koronavirüs pandemisi başladığında birçok yetişkin evde kal tavsiyesine uyuldu. Birçoğu da mecburi olarak home-office çalışmaya geçti. İlköğretim ve lise kademesindeki öğrenciler ise okulların bir anda kapanmasıyla TV veya Zoom gibi platformlar üzerinden derslerini takip etmeye başladı. Araya yaz döneminin girmesiyle öğrenciler konudan büyük ölçüde uzaklaştı. Öte yandan yakınlarında Koronavirüs nedeniyle kayıplar olan çocuklar için okul ve Koronavirüs konusunun bir arada olması çocukların okulla ilgili psikolojisini oldukça olumsuz etkiler yarattı. Sonbahara ve uzaktan eğitim sistemine hazırlık için nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, olası bir uzaktan eğitim dönemi için evinizde bazı düzenlemeler yapacağınızı çocuklarınıza söylemekle işe başlayabilirsiniz. Kaygı uyandırmaktan kaçınmak için, bunu hep hayal ettiğiniz dekorasyon değişiklikleri için fırsat olarak onlara yansıtın. Çocuğunuzu eğlenceli bir değişime dahil etmeniz onun daha kolay adapte olmasını sağlayacaktır.

SINIF ORTAMININ AYNISI OLMAZ

Birçok okul ortamının aslında gerçek öğrenme ile ilgisi olmayan bir şekilde tasarlandığını vurgulayan yetkililer, bu bakış açısının ailelerin yüreklerine su serpiyor. Mimarlar, çocukların yemek yapmak, çiçekleri sulamak, alışveriş poşetlerini kaldırmak, temizlik yapmak gibi birçok yaşam becerisine şahit olmasının ve katılmasının da harika birer öğrenme deneyimi olduğunu benimsetiyor. Evinizde bir sınıf ortamı olmaması çocuğunuzun sosyal etkileşimi için dezavantajlı olabilir fakat gerçek öğrenme deneyimi sağlamak için de evde uzaktan eğitim dönemi bir fırsata da çevrilebilir. Çocuğunuzun alanını belirlemek ve öğrenme deneyimini yaşarken mahremiyet sunmak onun kendi ders çalışma disiplinini kazanması için geliştirici bir etkiye neden olabilir.

BİR ÇALIŞMA KÖŞESİ OLUŞTURUN VE SINIRLARI BELİRLEYİN

Sınıf ortamları, çeşitli becerilere ve ilgi alanlarına sahip çocukların bir arada bulunduğu ancak bunların hepsine hitap etmeyen standart mekanlardır. Bu standartlar çocukların zihninde bir çerçeve çizmek, odaklanma getirmek için belirli avantajlar sunar. Fakat yapılandırılmış ortamlarda çok uzun süre vakit geçirmek çocukların hayal güçlerini ve hareket becerilerini de sınırlanmasına neden olabilir. Çocuğunuz masaya oturarak ders çalışmayı sevmiyor, derslerin birçoğunu TV’den takip ediyor olabilir. Buna rağmen okuldaki sınıfında olduğu gibi ona bir masa ayırmak da oldukça önemlidir. 

EVDE YAPILACAK DÜZENLEMELERE ÇOCUĞUNUZU DA DAHİL EDİN

Evden çalışan büyük-küçük herkes için geçerli bir öneri bulunmaktadır. Ayrı bir çalışma köşesini belirleyin ve sınırlarınızı netleştirin. Kendine ait bir odası olmayan çocuklar için sınırları belirlemek önemlidir. Salon veya oturma odası gibi bir mekânda tek bir duvarın rengini değiştirebilir ve bu köşenin çocuğunuzun ders dinleme alanı olduğunu söyleyebilirsiniz. Bilgisayar ekranının arkasındaki duvarı çalışmayı kolaylaştıran bir renge boyamak hem sınırları belirlemek hem de renklerin etkisinden faydalanmak için iyi bir fikir olabilir.

AKSESUARLAR VE DUYULARA HİTAP EDEN OBJELERDEN YARARLANIN

Çocukların ders dinlemesini kolaylaştırmak için sadelikten bahsederken bazı çocukların farklı ihtiyaçları olabildiğini unutmamak gerekir. Her öğrencinin öğrenme tarzı birbirinden farklıdır ve bazıları bir şeylerle ilgilenirken veya hareket ederken daha iyi öğrenir. Öğrenme stilleri kavramının annesi St. John's Üniversitesi Eğitim Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rita Dunn, öğrencilerin yeni bilgileri öğrenmek için farklı tarzları kullanarak hazırlandığını, bu şekilde öğrendiğini ve hatırladığını söylemiştir. Çocuğunuzun kendine özgü yollar kullanarak öğrenmesine fırsat tanıdığınızda, çocuğunuzun öğrenme stilini görmek sizi şaşırtabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal