Evde Tarhana Nasıl Yapılır? Tarhana Çeşitleri

Komşu ülkemiz Yunanistan ve diğer Balkan ülkelerinde, farklı şekillerde yapılan tarhanayı yapmak için en uygun zaman yaz aylarıdır. Peki, evde tarhana nasıl yapılır? Tarhana çeşitleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Evde Tarhana Nasıl Yapılır? Tarhana Çeşitleri

Evde Tarhana Nasıl Yapılır? Tarhana Çeşitleri

Ege tarhanası, göce tarhanası ve top tarhana olmak üzere üç çeşidi bulunan tarhananın evde nasıl yapılabileceğini sizin için derledik. Detaylara haberimizin içeriğinde ulaşabilirsiniz...

MALZEMELER

  • 1 kilo domates
  • 1 kilo kırmızıbiber
  • 1 kilo kuru soğan
  • Yarım kilo nohut (pişmemiş hali yarım kilo Haşlayarak kullanacağız.)
  • 1 kilo yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demet nane
  • 5 kilo un

NASIL YAPILIR?

Domates, soğan, biber, maydanoz ve taze naneyi yıkayıp, ince ince doğrayın. Üzerine 1 litre su ekleyerek iyice yumuşayana dek pişirin. Daha sonra üzerine haşlanmış nohudu da ekleyerek blender ile ezip süzgeçten geçirin. Hazırladığınız karışımı yoğurtma kabına alın, üzerine yoğurt ve tuzu ilave edip karıştırın. Elenmiş un ile katı bir hamur yapın, cam veya çelik bir kaba koyup üzerini kapatın ve 4-5 gün bekletin. Her gün sabah, öğlen, akşam hamuru karıştırın. Çok sulanırsa üzerine un ilave edebilirsiniz. Süre dolunca bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökün ve kurumaya bırakın. 1 hafta sonra tarhananız hazır hale gelecektir.

Not: Hamur beze yapışabileceği için, bez yerine yağlı kağıtta kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR