Evde Saçınızı Boyamadan Önce Bir Kere Daha Düşünün

Kadınlar bazı dönemlerde saçlarında değişim yapmayı severler. Bunun için bazı kadınlar kuaföre giderken, bazıları evde kendi saç boyasını yapmayı tercih ediyor.

25.03.2020-14:13 - (Son Güncelleme: 21.09.2021-15:48) Evde Saçınızı Boyamadan Önce Bir Kere Daha Düşünün

Kadınlar bazı dönemlerde saçlarında değişim yapmayı severler. Bunun için bazı kadınlar kuaföre giderken, bazıları evde kendi saç boyasını yapmayı tercih ediyor. Yeni renkler yeni kesimler derken  artan  kuaför masraflarından sonra evde kendi  saçını  boyamak kadınlar için   daha cazip hale geliyor. Evde saç boyamak avantajlı mı? Saç rengini evde değiştirmek riskli mi? Öyleyse saçlarınızı boyarken nelere dikkat etmelisiniz? İşte cevabı…

Dağ gibi büyüyen kuaför masraflarından sonra önerilerimize dikkat ederek saçlarınızı kendiniz boyayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan gerekli maddeleri aşağıda sizlerle paylaşıyoruz. 

Evde yaptığınız renk değiştirme işlemi eğer bilinçsiz bir şekilde yapılırsa kötü sonuçlar doğurabilir. Bunun yerine dip boya ve saçınızı tek renge boyamayı evde kolayca tercih edebilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyerek sağlıklı ışıl ışıl saçlara sahip olabilirisiniz. 

EVDE SAÇ BOYARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Saç boyası almadan önce saçınızın uzunluğu ve kısalığına göre boya almalısınız. Saçınızın eğer kısaysa 1 kutu, uzunsa 2 kutu boya almalısınız. 

Bazı boyalar cildinizle temas ettiği zaman ciddi alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Bunun için boyayı öncelikle 3 saat önce teninize değdirerek alerjik bir durumunuzun olup olmadığını kontrol edebilirisiniz. 

Boyayı karıştıracağınız kutunun materyaline dikkat ediniz. 

Boyanın renginin değişmemesi için boyanın kutuda ne kadar süre beklediği çok önemlidir. Eğer boya kutu da fazla süre beklerse boyanın renginin etkisi azalır. 

Boyanın teninize temas edip leke bırakmaması için ense, boyun, kulak bölgelerinize vazelin sürün. Böylece teninize temas eden boya kolayca çıkacaktır. 

Boya uygulanacak saçın yeni yıkanmamış olması ve ıslak bırakılmaması önemlidir. Boya işlemi görecek saçın en az 2 gün yıkanmamış olması boya renginin tutması için oldukça önemlidir. 

Saçlarınızdaki beyaz bölgelerin öncelikle kapatılması gerekir. Geri kalan yerler daha sonra boyanmalıdır. 

Saçınızı boyarken ön bölgelerde boyanın bulaşmaması açısından diş fırçasından yardım alabilirsiniz. 

Boyanın saçınızda kalma süresi çok önemlidir. Kutunun üzerinde yazan süreye uyulması çok önemlidir. 

Boyanın saçınızda uzun süre kalmasını istiyorsanız, saçınızı boya işlemi bittikten sonra soğuk suyla yıkamalısınız. 

Boya işleminden sonra yıpranan saçlarınıza saç maskesi kullanarak bakım yapabilirisiniz. 

Sarı saç rengi bazen turuncu yansımalara yol açtığı için sarı saçlar için üretilen özel şampuanlardan kullanabilirsiniz . 

Saça kimyasal madde sürüldüğü için sık sık boyamak saçın doğal yapısını bozduğu için saç boyamak için 2 hafta ara vermelisiniz. Saç rengi açmak için evde deneme yapmaktan kaçının. Saç açma işlemi özel bir işlem olduğu için işin uzmanına mutlaka danışmalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal