Evde Muhallebi Nasıl Yapılır?

Evde kolay ve hafif muhallebi yapmanın en pratik ve keyif veren yöntemlerini sizler için hazırladık. Canınız muhallebi çekiyor ve eden çıkmak istemiyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz. İşte evde kolay muhallebi yapımı...

12.04.2019-18:19 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-18:11) Evde Muhallebi Nasıl Yapılır?

Geçmişten bugüne kadar süregelen ve lezzetine doyum olmayan muhallebi tarifini sizler için derledik. Pratik bir şekilde kendi mutfaklarınızda yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. İşte muhallebinin en kolay tarifi.. Haberimize göz atarak siz de evde muhallebi yapabilir bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

EVDE KOLAY MUHALLEBİ YAPIMI

Malzemeler; 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 yemek kaşığı buğday nişastası, 2 paket vanilin, 1/2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Tereyağı dışında tüm malzemeleri ocağa almadan evvel bir tencereye koyun ve çırpıcıyle karıştırın. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte koyulaşana dek, sürekli olarak karıştırarak pişirin. Muhallebi, bir taşım kaynadıktan sonra tuzsuz tereyağını da katın ve karıştırıp ocaktan alın. Oda sıcaklığında soğuttuğunuz muhallebiyi blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvama getirin. Muhallebiyi kaselere dökün ve buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal