Evde Kendi Şampuanınızı Hazırlayabilirsiniz!

Saçlarınız için doğal maskeler hazırlamanız oldukça kolaydır. Kimyasal içerikli ürünler ve saç boyaları saçların yıpranmasına neden oluyor. Evde hazırlayacağınız şampuanla saçlarınızı ve cildinizi zarar veren kimyasallardan korumuş olursunuz. İşte doğal yollarla hazırlayabileceğiniz şampuan tarifi…

08.02.2020-15:32 - (Son Güncelleme: 08.02.2020-15:14) Evde Kendi Şampuanınızı Hazırlayabilirsiniz!

Saçların temizlenmesi ve ışıl ışıl parlaması için hepimiz şampuan kullanıyoruz. Evde saç ve cilt bakım için çeşitli maskeler hazırlanıyoruz. Pek, neden şampuanda hazırlamayalım? İşte evde hazırlayabileceğiniz doğal şampuan tarifi…

KURU SAÇLAR İÇİN

Derin bir kabın içerisine; 1 litre su, 2 tutam biberiyeyi yaprak ve çekekleri, 2 tutam kadar da öküzgözü bitkisini yaprak ve çiçekleri ile birlikte ekleyip kaynatın. Kaynayan karışımı temizce süzün ve daha sonra saç bakımınızda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

 YAĞLI SAÇLAR İÇİN

1 litre suyun içerisine 2 tutam katar kantorun bitkisini yaprak ve ezilmiş köklerini, 2 tutam ısırgan otu yaprağını ekleyip kaynatın. Temiz bir şekilde süzdükten sonra da saçlarınızın temizliği için kullanabilirsiniz.

NORMAL SAÇLAR İÇİN

1 litre suyun içerisine 5 baş kadar romen papatyası, 2 tutam kadar ısırgan otu katıp kaynatın. Temiz bir şekilde süzdükten sonra saçlarınızın temizliğinde şampuan yerine kullanabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal