Evde Kahkül Nasıl Kesilir?

Karantina günlerinde evde vakit geçirmek için eminiz ki birçok yöntem denenmiştir. Artık her şeyden yavaş yavaş sıkılmaya başladığınız bugünlerde kendinizde yapacağınız ufacık bir değişimle havanızı tamamen değiştirebilirsiniz. Peki, nasıl mı? Tabii ki de kahkül keserek! İşte evde kahkül kesmenin püf noktaları…

10.04.2020-17:35 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-16:58) Evde Kahkül Nasıl Kesilir?

Evde geçirdiğiniz bu süreçte yapacağınız her değişim psikolojik anlamda da sizi destekleyecektir. Özellikle saçlarınızda yapacağınız bu değişim hem daha iyi hissetmenize hem de çok daha güzel görünmenize fayda sağlayacaktır. İşte evde adım adım kahkül kesme yöntemi…

UYGUN ARAÇLAR SEÇİN

Mutfakta kullandığınız ya da körelmiş makaslar saçlarınızı kesmek için doğru bir seçim olmayabilir. Saçınızı yanlış bir makasla kestiğinizde, uçları kırılabilir. Bu da kesinlikle sağlıklı bir görünüm sağlamaz.

SAÇLARIN KURU OLMASINA DİKKAT!

Eğer temiz ve net bir bitişler istiyorsanız kahkülünüzü saçlarınız kuruyken kesmelisiniz. Islak saçlar gerilir ve genişler. Bu nedenle farkında olmadan onları çok daha kısa kesebilirsiniz.

SAÇLARINIZI DOĞAL HALİNDEYKEN KESİN

Eğer kahküllerinizi düz kullanmayı planlıyorsanız; saçlarınızı düzleştirilmiş hali ile kesebilirsiniz. Fakat kıvırcık ve saçınızın doğal haliyle kullanmayı düşünüyorsanız; saçlarınızın şeklini hiç değiştirmeden, belirlediğiniz uzunlukta kahküllerinizi kesebilirsiniz.

YÜZ ŞEKLİNİZİ DÜŞÜNÜN

Kahkül ve derin perçem parçalarını kullanmak için uzun yüzler idealdir. Kahkülsüz, uzun saçlı ve uzun yapıdaki yüzler; aşağı doğru çekilmiş ve cansız bir görünüme sahip olabilir. Öte yandan, yuvarlak yüz şekilleri;  yuvarlaklığı vurgulayabilecek sert bir kahkül ile görünümünü dengeler.

PEKİ... KAHKÜL NASIL KESİLİR?

Birinci Adım: Bir tarak kullanarak kahkül olarak keseceğiniz parçayı ayırın ve ön kısmı kesin. Daha sonra, merkezde üçgen bir bölüm oluşturun. Üçgenin zirvesi, kafanızın doğal olarak ileri doğru gitmeye başladığı yer olmalı. Üçgenin taban köşeleri ise kaş kemerlerinin hemen üstünde olmalıdır.

İkinci Adım: Ardından, üçgen bölümü toplayarak öne ve dışa doğru tarayın.

Üçüncü Adım: Daha yumuşak bir etki oluşturmak için nokta kesme tekniği kullanarak kahküllerinizin uçlarına müdahale edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal