Evde Gümüşler Nasıl Temizlenir?

Gümüşler ilgili sıkça rastlanan problemlerden bir tanesi, bir süre sonra kendiliğinden kararmasıdır. Genel olarak ne kadar dayanıklı olsalar da su ve oksijenden dolayı belirli süre içerisinde kararmaya maruz kalırlar.

17.05.2018-16:55 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-16:51) Evde Gümüşler Nasıl Temizlenir?

Gümüşler ilgili sıkça rastlanan problemlerden bir tanesi, bir süre sonra kendiliğinden kararmasıdır. Genel olarak ne kadar dayanıklı olsalar da su ve oksijenden dolayı belirli süre içerisinde kararmaya maruz kalırlar. Bu nedenle de mat görünmelerine neden olur. Gümüşleri parlatmanın en etkili yolu diş macunudur. Diş macunu yöntemi çok eski zamanlardan beri uygulanmaktadır. Kararan gümüşleri en kısa sürede parlatmaya yardımcı olur. Kararan gümüşleri eski bir diş fırçası ile fırçalayarak temizlenebilir.

Daha etkili bir sonuç alabilmek için gümüş yaklaşık 30 dakika suda bekletilmesi yararlı olacaktır. Böylelikle gümüşün rengi açılmaya başlar. Ancak işlemler bittikten sonra gümüş iyice kurulanmalıdır. Gümüş parlatmanın pratik yöntemlerin arasında sirke ve karbonat gelmektedir. Karbonat doğal bir açıcı yöntemidir. Gümüşleri de parlatmaya yardımcı olur. Elma sirkesi ve karbonat ile temizlendiği zaman ise, anında parlatmaya yardımcı olur.

Bir kase içerine su, karbonat ve elma sirkesi hazırlanarak gümüş yaklaşık 30 dakika boyunca bekletilir. Daha sonra havlu yardımı ile durulanmalıdır. Bu yöntemlerde gümüşün parlak kalmasını sağlar. Bunun gibi birçok yöntemlerin hepsi evde yapılabilecek uygulamalardır. Ancak evde uğraşmak istemeyenler için ise, cila tavsiye edilmektedir. Gümüş cilalar kullanarak gümüşlerin temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Gümüş Neden Kararır?

Gümüşler sadece bir nedenden dolayı kararmalar meydana gelmez. Pek çok etken bir süre sonra gümüşün kararmasına neden olur. Dışarıdaki fosil yakıtlardan ve havada bulunan kükürtlerden dolayı gümüşler bir süre sonra kararmaya başlar. Gümüşün kararmasına neden olan en belirgin etken ise, havadır. Gümüşün kararmaması adına hava ile temas edilmemesi son derecede önemlidir. Gümüşler her zaman kapalı ve hava olmayan yerlerde saklanması gerekmektedir. Böylelikle gümüşlerin kararmasını ve mat görünmemesini engelleyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal