Evde Ekşi Mayalı Ekmek Nasıl Yapılır? Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi

Sağlıklı ve zengin lif içeren ekmeklerden olan ekşi mayalı ekmeği evde yapmayı denediniz mi? Mutfakların vazgeçilmezi, sofraların en faydalı besini ekşi mayalı ekmeği evde kendiniz yapabilirsiniz. İşte bunun için olması gereken malzemeler ve hazırlanış tarifi.

09.07.2019-16:03 - (Son Güncelleme: 09.07.2019-16:03)

Bağırsak sağlığına iyi gelen ve zengin lif içeren ekşi mayalı ekmek, beyaz ekmeklerin zararlarından sizi korumaya yetecek. 

MALZEMELER

2 Bardak Beyaz Un ( İsteğe göre mısır unu da karıştırılabilir)

1 Bardak Ekşi Maya ( Oda sıcaklığında olmasına dikkat edin)

¾ tatlı kaşığı tuz Yarım bardak ılık su

HAZIRLANIŞI 

Öncelikle geniş bir kase alınır ve içerisine oda sıcaklığına getirilen ekşi maya eklenir. Ekşi mayanın üstüne yarım bardak ılık suyun önce bir kısmı eklenir. İyice karıştırdıktan sonra suyun geri kalanı ilave edilir. Karıştırdıktan sonra üzerine yarım bardak unu ilave edin. İyice yoğurulduktan sonra 2 saat ağzı kapalı oda sıcaklığında dinlendirin.

Bekleyen hamur kabarınca içine kalan malzemeler eklenerek güzelce yoğurulur. Hamurun yumuşak ve yapışkan bir kıvamda olması şart. Eğer kıvamı yoğun ya da sertse üzerine su ekleyin. Sonrasında oluşan yumuşak hamur tekrar ağzı kapalı bir şekilde oda sıcaklığında 4 saat bekletilir. Bekleyen hamurdan büyük bir parça alıp yuvarlayın ve fırın tepsisine koyun.  Önceden 225 derecede ısıtılmış fırına konur ve yarım saat pişirilir. Eğer fırına başka bir metal kapta su koyarsanız fırının nem oranını yükseltmiş ve böylece ekmeğin yumuşak olmasını sağlamış olacaksınız.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal