Evde Doğal Yollardan Pas Sökücü Yapımı

Özellikle musluk gibi demir malzemeler pas tutabilir. Evde pası doğal malzemelerle sökebilirsiniz.

12.09.2019-10:53 - (Son Güncelleme: 12.09.2019-10:49)

Pas tutan demirleri sokağa atmak yerine pasını söküp tekrar kullanabilirsiniz. Üstelik evdeki malzemelerle yapabilirsiniz.

PAS NASIL SÖKÜLÜR?

Limon olağan bir pas sökücüdür. Bir kasede 1/2 bardak boraks tozu ve 1/4 bardak limon suyu karıştırın. Islak bir bezi macuna batırın ve paslanmayı yok etmek için krom yüzeye ovalayın. Macunun 15 dakika süresince pas üstünde dinlendirin. Yumuşak bir diş fırçası uygulayarak kalan pas lekelerine daha çok macun sürün. Macunun yüzeyinde 10 dakika dinlenmesine izin verin. Islak bir bezle temizleyerek limon ve boraks karışımını krom yüzeyden çalkalayın. Yüzeyi temiz bir bez yardımıyla kurulayın. Kromunuzdaki bütün kalıntıları sirke ile nemlendirilmiş bir bezle temiz hale getirin. Yüzeyi temizlerken, kromu parlatmaya başlamak amacıyla kumaşınızı parlatma hareketi içinde hareket ettirin. Temizleme veya cilalama aracı şeklinde alüminyum folyo uygulayın.
Krom yüzeyinizi bir alüminyum folyo bölümü ile parlatın. Folyoyu, parlak yönü dışarı bakacak biçimde tutun. Temiz bir beze birkaç damla bebek yağı dökün ve kromunuzdaki donuk yerleri parlatmak amacıyla kullanın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal