Evde Doğal Çamaşır Yumuşatma Yolları

Çamaşırları yumuşak isteyenler biraz daha dikkat ederek istediklerini elde edebilirler. Özellikle doğal yollar size yardımcı olacaktır.

03.08.2019-15:16 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-18:49) Evde Doğal Çamaşır Yumuşatma Yolları

Kimyasallardan uzak evde maliyetsiz ve doğal bir şekilde çamaşırlarınızın sertleşmesini önleyebilirsiniz. Bunun için birkaç yöntemi uygulamanız gerekir.

DETARJAN MİKTARI ÖNEMLİ

Çamaşırlarınızda biriken deterjan kalıntısı onların serleşmesi ile sonuçlanır. Bu nedenle çamaşır yıkarken deterjan bölmesine fazla çamaşır koymak sert kumaşlara sebep olacaktır.

 

KURUTMA MAKİNESİ VARSA KULLANABİLİRSİNİZ

Çamaşırlarınızı yıkamanın ardından 10 dakika kurutma makinesine atın. Böylece kuruma esnasında daha yumuşak hale gelen çamaşırlar elde edeceksiniz.

ANNE YÖNTEMİ: SİRKELEME

Basit ve etkili bir işlemle duha yumuşak çamaşırlarınız olabilir. Çamaşırınızı asmadan evvel silkelemeniz annelerimizin yaptığı gibi çamaşırları yumuşatır.

 

BEYAZ SİRKE FORMÜLÜ

Çamaşırlarınızı yıkarken deterjan gözüne bir bardak beyaz sirke koyun. Doğal bir yumuşatıcı niteliği olan beyaz sirke, çamaşırlarınızda yumuşatıcı etkisi yapar. Sirkenin kokusundan da endişe etmenize hacet yok. Açık havada kururken koku yok olacaktır. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal