Evde Çamaşır Suyu Yapabilirsiniz!

Değdiği her şeyi anında etkileyen, her şeyin rengini solduran ve toksit olan çamaşır suyu yerine kendiniz evinizde ev yapımı çamaşır suyunu elde edebilirsiniz.

09.01.2020-10:51 - (Son Güncelleme: 09.01.2020-10:48)

Doğal ve güvenli malzemelerle yapılmış, bu ev yapımı çamaşır suyu temizler, sert kokuları ve potansiyel sağlık sorunları olmadan lekeleri yok eder. Maliyeti ise oldukça düşük.

MALZEMELER

Sprey şişesi

Sprey boya (isteğe bağlı)

Cam ölçme fincan

1 fincan hidrojen peroksit (oksijenli su)

1/2 su bardağı sirke

1 çorba kaşığı limon suyu

1/2 su bardağı su

Esansiyel yağ (isteğe bağlı) 

NASIL YAPILIR?

Hidrojen peroksit (oksijenli su), doğal toksik olmadan beyazlatır. Sirke lekelerin yok edilmesini sağlar. Limon suyu da doğal beyazlatıcıdır. Favori uçucu yağ ilavesi işe yarıyor. Temizleyicinin oldukça güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Taze bir koku için limon, lavanta, veya biberiye esansiyel yağından 20 damla kadar ilave edin ve ardından sprey şişesinin ağzını kapatın. 

Lekeli bir kumaşın üzerine kullanacağınız vakit yıkamadan 10 dakika evvel hazırladığınız çamaşır suyunu lekenin üzerine sıkın. 10 dakika bekletin. Eğer mutfak tezgahını silecekseniz tezgahın üstüne sıkın ve silerek temizleyin. Doğal şekilde sert bir koku ya da kötü kimyasallar teneffüs etmeden iyice beyazlatır. Bu ev yapımı ağartıcıyı renkli kumaşlar üstüne de kullanabilirsiniz. Hazırladığınız çamaşır suyunun ömrü 1 aydır. Bir ay içinde tüketmeye dikkat gösterin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal