Evde Bitki Yetiştirmenin Yolları

Çiçekleri çok seviyor olabilirsiniz. Ama bunun için hem alan bulmak hem de çiçek bakımlarını yapabilmek oldukça zor olabilir. Ama hiç merak etmeyin sizin için bahçe çiçeklerini evinizde beslemenin kolay yollarını araştır. İşte detaylar...

25.06.2020-11:35 - (Son Güncelleme: 25.06.2020-11:30) Evde Bitki Yetiştirmenin Yolları

Evde bitki yetiştirmek oldukça zevklidir. Son zamanlarda bahçesi olmayan insanlar evlerinin balkonlarını bahçeye dönüştürmeye başladı. Bahçe çiçeklerini de bu balkonda güzelce büyütmenin kolay yollarını var.

EVDE BİTKİ YETİŞTİRMENİN KURALLARI

Her bitki evde yetiştirmek için uygun olmayabilir. Gerek yapısı gerek büyüklüğü buna engel olabilir. Bu yüzden evde yetiştirmek istediğiniz bitkiye karar vermeniz gerekir. Yiyebileceğiniz bitkiler yetiştirmek istiyorsanız; roka, maydanoz, nane, reyhan, dereotu, kekik gibi bitkileri tercih edebilirsiniz.

Balkonunuzda yeni yeni çiçekçiliğe başlayacaksanız kolay olması adına marketlerde satılan bitkileri bir bardak suda bekletip kök saldığını gördükten sonra saksıya gömebilirsiniz.

Bitkiler için seçeceğiniz alan onların büyümesi için önemlidir. Bazı bitkiler çok ışık ister bazı bitkiler de karanlık da kalmayı tercih eder. Aynı zamanda bitkiler için yaşayacağı saksı boyutu da oldukça önemlidir. Saksılar bir tür dekor olarak görebilirsiniz. İstediğiniz gibi de süsleyebilirsiniz. Bitkilerinizi isimlendirin. Onlara verdiğiniz isimlerle seslenerek sohbet etmek eğlenceli ve güzel olacaktır.

BİTKİ BAKIMI NASIL OLMALIDIR?

Bitki bakımını çok ince detaylarla yapmanız gerekir. Emek harcayarak büyüttüğünüz bitkilerin haşerelerin mahvetmesini istemezsiniz. Aynı zamanda balkonunuz penceresi yoksa ya da sineklik gibi koruma kullanmıyorsanız bitkilerinizi üzerine böcek gelmesi olası bir durumdur.

Bitkilerinize karşı korumacı olmalısınız. Onun neye ihtiyacı olduğunu gözlemleyerek bulabilir ve ihtiyacı olan şeyi ona verirseniz bitkinizde oluşabilecek yapraklarında sönme ya da kırılma gibi sorunlar olmaz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal